Holcim rozšiřuje svoje aktivity v Rumunsku

Světový lídr v oblasti výroby stavebních materiálů rozšiřuje svoje aktivity na dalším dynamicky se vyvíjejícím evropském trhu. Do roku 2008 plánuje Holcim ukončit rozsáhlý proces modernizace všech závodů v Rumunsku. Ve svém závodě v Campulungu postaví Holcim největší rotační pec v zemi.

Holcim (Romania) S. A. plánuje v průběhu následujících tří let investovat více než 150 milionů švýcarských franků do modernizace a zvýšení kapacity výroby cementu v Rumunsku. Investice potvrzuje záměr společnosti Holcim profitovat z dynamického růstu rumunského trhu.

Výstavba největší cementářské pece v Rumunsku – v závodě Holcim v Campulungu – s roční kapacitou 1,5 milionu tun cementu ukončí několikaletý proces obnovy a modernizace všech rumunských cementáren Holcim. Realizací investice si Holcim vytvoří dobrou pozici pro uspokojení potřeb zákazníků na rychle rostoucím rumunském trhu stavebních materiálů. V roce 2005 vzrostla spotřeba cementu v porovnání s předcházejícím obdobím o 5 procent.

Investiční program společnosti Holcim (Rumunsko) S. A. kromě toho také upevní její vedoucí postavení na trhu v oblasti cenové politiky a příspěje k ochraně životního prostředí. Nová rotační pec navíc poskytne zaměstnancům moderní a bezpečné pracovní podmínky a zároveň podpoří ekonomický rozvoj regionu.

Holcim (Rumunsko) S. A. provozuje v Rumunsku kromě třech cementáren i 12 závodů na výrobu transportbetonu a čtyři závody na výrobu kameniva. Renovovaná cementárna Turda dodává bílý cement na domácí a mezinárodní trhy, zatímco plně modernizovaná cementárna Alesd dodává hlavně klientům ze severozápadní části země. Dodávky cementu v centrálním Rumunsku včetně hlavního města Bukurešti zabezpečuje závod v Campulungu.