Hasičská vzájemná pojišťovna v dynamice nepolevuje

Předběžné výsledky Hasičské vzájemné pojišťovny, a.s. (HVP) za první pololetí roku 2004 potvrzují rostoucí dynamiku jejího rozvoje. V prvním čtvrtletí tohoto roku HVP dosáhla na první příčku právě v dynamice obchodního růstu pojišťoven na českém trhu a i po dalších třech měsících nadále překračuje plánovaný obchodní vývoj.

Oproti prvnímu pololetí minulého roku se Hasičské vzájemné pojišťovně, a.s. podařilo 33 % navýšení objemu pojistného, když letos dosud přijala přes 197 mil. Kč pojistného a dosáhla tak vůbec nejlepších pololetních výsledků za celou svou existenci. Dosavadním hospodářským výsledkem je zisk ve výši 9,067 mil. Kč

Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s., svým původem ojedinělá finanční instituce v rámci ČR, jejímiž majoritními akcionáři jsou dobrovolní hasiči, je společností s ryze českým kapitálem bez úvěrového zatížení. Její postavení, úroveň pojištění a služeb, nejlépe dokládá rostoucí počet klientů, k dnešnímu dni téměř 200 tisíc. V ČR je zastoupena 8 regionálními pobočkami, spolupracuje s více než 400 zprostřed­kovateli pojištění.