Hans Broekhuisen je novým ředitelem risk managementu ING ČR / SR

Praha,
26. května, 2003

Novým ředitelem risk managementu ING ČR / SR byl jmenován Hans Broekhuisen. Na této pozici je zodpovědný mimo jiné za integraci oddělení risk managementu v České a Slovenské republice. Jeho přímým nadřízeným je předseda Výkonné rady ING pro ČR / SR Ron van Oijen.

Hans Broekhuisen působí v oblasti bankovnictví od roku 1978. Už v roce 1980 nastoupil do předchůdce dnešní ING, nizozemské banky NMB. Zde pracoval na mnoha pozicích v managementu a risk managementu.

V roce 1987 se Hans Broekhuisen stal členem mezinárodní divize ING a už v letech 1991/1992 byl zodpovědný za vstup ING Bank do tehdejšího Československa.

Poté pracoval na několika manažerských pozicích v rámci ING po celém světě, například ve Vietnamu či v Německu. Před svým současným návratem do Prahy působil na pozici senior manažer pro korporátní finanční aktivity ve střední Evropě.

„Zejména díky pozitivním zkušenostem z tehdejšího Československa z let 1991 a 1992 jsem velmi rád, že jsem mohl přijmout nabídku k návratu do Prahy na pozici ředitele risk managementu,“ uvedl Hans Broekhuisen.

Hans Broekhuisen vystudoval fakultu Nizozemského práva na Erasmově univerzitě v Rotterdamu.

Mezi koníčky tohoto 45letého Holanďana patří tenis, golf, cestování a četba. Má tři dcery, jednu ve věku dvanácti let a dvojčata ve věku čtrnácti let.

* * *

ING působí v 60 zemích světa a má více než 50 miliónů klientů. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních skupin na světě. V České republice působí od roku 1991 v oblastech pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv. V roce 2001 vstoupila také na trh retailových produktů svým spořicím účtem ING Konto.