Hani Himmat se stal novým předsedou představenstva AXA investiční společnosti

[Tisková zpráva] Novým předsedou představenstva AXA investiční společnosti a Chief Investment Officerem skupiny AXA v České republice a na Slovensku se stal Hani Himmat. Na této pozici vystřídal Kamilu Horáčkovou, která byla jmenována na pozici ředitelky správy aktiv v AXA Winterthur ve Švýcarsku.

„Mým hlavním cílem bude pokračovat ve skvělé dlouholeté práci Kamily Horáčkové, které přeji mnoho úspěchů v její nové funkci ve Švýcarsku,“ uvedl Hani Himmat ke svému jmenování.

Kamila Horáčková, dosavadní předsedkyně představenstva AXA investiční společnosti a CIO skupiny AXA v ČR a SR, opouští tyto funkce po sedmi letech úspěšné práce. Byla jmenována na pozici ředitelky správy aktiv v AXA Winterthur a stala se také členkou výkonné rady skupiny AXA ve Švýcarsku.

Hani Himmat doposud působil jako ředitel správy aktiv AXA investiční společnosti a zároveň jako senior portfolio manažer ve slovenské společnosti Winterthur d.s.s. V portfolio managementu se pohybuje již od roku 1998, pracoval nejprve ve společnostech Expandia Finance a Credit Suisse Asset Management. Hani Himmat je absolventem Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze, studoval rovněž na CERGE-EI.