GTS Novera získala úvěr ve výši 1 207,5 mil. Kč

GTS CZECH (součást skupiny GTS Novera), vedoucí telekomunikační společnost v České republice, nedávno podepsala úvěrovou smlouvu ve výši 1 207,5 milionů Kč s Bank Austria Creditanstalt / HVB Bank Czech Republic a Československou obchodní bankou, coby mandátovanými vedoucími aranžéry. Strukturování a příprava úvěru byla koordinována ze strany Bank Austria Creditanstalt. Československá obchodní banka, HVB Bank Czech Republic a Raiffeisenbank, která se ke klubu připojila v pozdější fázi, jsou věřiteli.

Úvěr byl poskytnut za účelem přefinancování půjček od akcionářů a financování pracovního kapitálu společnosti GTS CZECH. Úvěr má dobu splatnosti 5 let.

GTS CZECH převzala konkurenční společnost Aliatel v únoru 2005. Tímto spojením vznikl největší telekomunikační operátor v České republice (s výjimkou mobilních operátorů) po Českém Telecomu. Provozního spojení GTS NOVERA bylo dosaženo již na jaře 2005. Nové jméno a logo „GTS NOVERA“ bylo oficiálně představeno v březnu 2005 a integrovaná nabídka služeb byla spuštěna v květnu 2005. Právní spojení by mělo být ukončeno do 31. prosince 2005. GTS Novera spojuje rozsáhlé zkušenosti společností poskytujících na českém trhu telekomunikační služby již více než deset let.

GTS Novera nabízí ucelenou nabídku hlasových, datových a Internetových služeb. Se svou moderní infrastrukturou, smluvními zárukami kvality služeb a v neposlední řadě i vzhledem k své velikosti a stabilitě společnosti, se GTS NOVERA zaměřuje na obchodní segment zahrnující velké korporace, střední a malé firmy, živnostníky i další menší podnikatele.

Národní telekomunikační síť GTS NOVERA je postavena na vysoko kapacitní technologii DWDM s kruhovou topologií, která je propojena s metropolitními sítěmi pokrývajícími významná města České republiky. Tato síť je propojena s přístupovou sítí, která připojuje jednotlivé zákazníky.

GTS Novera je součástí GTS Central Europe, silné mezinárodní telekomunikační skupiny působící na trzích střední a východní Evropy.