GTS Novera získala certifikaci systému řízení bezpečnosti informací

Praha, 4. dubna 2006 – Společnost GTS Novera v březnu získala jako vůbec první operátor pevných telekomunikačních sítí v České republice certifikaci systému řízení bezpečnosti informací podle normy ISO/IEC 27001:2005.

Získaný certifikát dokládá, že společnost při své činnosti uplatňuje dokumentované postupy v řízení telekomunikační bezpečnosti, jak jsou definovány přísnými normami Evropské unie. „Certifikace systému řízení bezpečnosti informací je konkurenční výhodou zejména u zakázek pro státní správu a samosprávu. Některé projekty financované z fondů EU totiž v podmínkách výběrového řízení kladou na informační bezpečnost zvláštní důraz. GTS Novera je navíc také držitelem prověrky NBÚ stupně ‚vyhrazené‘, takže pokrývá všechny požadavky uživatelů telekomunikačních služeb na zajištění bezpečnosti informací,“ říká Jiří Ulvr, Ředitel úseku bezpečnosti a služeb GTS Novera.

GTS Novera se řadí mezi několik málo společností v České republice, které jsou držiteli certifikace podle normy ISO/IEC 27001:2005. Ta byla publikována v listopadu 2005 a je mezinárodní obdobou dříve platné britské normy BS7799–2.

GTS Novera v březnu úspěšně podstoupila také pravidelně opakovaný audit systému řízení jakosti, jehož certifikaci drží od roku 2000.