GTS Novera rok po akvizicích: téměř 15% podíl na trhu pevných linek

Praha, 28. listopadu 2006 – Rok po akvizicích konkurenčních firem Contactel, Nextra a Telenor Networks má celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera téměř 15% podíl na trhu pevných linek podle tržeb. Je tak druhým největším telekomunikačním operátorem na českém trhu. Společnost se hodlá i nadále orientovat na firemní segment, kde si vybudovala silnou pozici – téměř polovina všech firem s více než dvěma sty zaměstnanci využívá jejích služeb. GTS Novera předpokládá, že v roce 2006 dosáhne tržeb ve výši téměř šest miliard korun.

Na trhu fixních telekomunikačních operátorů se GTS Novera stala druhým největším dodavatelem podle výše tržeb – má podíl 14,2 %, první Telefónica O2 69,3 % a třetí Radiokomunikace pak 4,3 %. Při nezahrnutí dominantního operátora má GTS Novera v rámci ostatních operátorů téměř poloviční podíl: 49 %. Největšího úspěchu dosahuje GTS Novera u firem s více než dvěma sty zaměstnanci, kde využívá její služby 48 % všech společností.*

„Náš tržní podíl v segmentu velkých firem je výsledkem naší dlouhodobé strategie soustředit se jednoznačně na firemní zákazníky. Těm jsou kompletně přizpůsobeny parametry naší produktové nabídky: její šíře, garance kvality služeb i přiměřené ceny. Chceme být jejich preferovaným dodavatelem,“ říká Tomáš Budník, ředitel komerční divize GTS Novera. „Úspěšnost naší strategie potvrzuje nejen vysoký tržní podíl, ale i spokojenost zákazníků s našimi službami, jak vyplývá z nedávno provedeného výzkumu.“

Podle říjnového výzkumu TNS AISA pro GTS Novera dosahuje spokojenost zákazníků společnosti vysoké úrovně. Tzv. TRI*M index, který měří úroveň zákazníkovy loajality, má v případě GTS Novera hodnotu 69. GTS Novera tak dosahuje jedněch z nejlepších výsledků v rámci Evropy. Retence zákazníků GTS Novera pak obecně roste s velikostí podniku.**