Grantika České spořitelny – nové jméno a logo společnosti ČS pro komplexní politiku získávání dotací z fondů Evropské unie

Významný hráč v oblasti poradenství při získávání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie - dceřiná společnost České spořitelny Raven EU Advisory - dovršila svůj transformační proces. Po změně vlastnictví a proměně vedení společnosti v září 2008 nyní dochází také ke změně názvu a loga. Nově se společnost nazývá Grantika České spořitelny.

Původní název bylo posledním pozůstatkem po bývalém spoluvlastníkovi společnosti. Se změnou názvu a loga startujeme symbolicky také novou strategii firmy. Naším cílem je být spolehlivým partnerem klientům, kteří hledají nejen kvalitní poradenství v oblasti EU dotací. S podporou jedné z nejsilnějších bankovních skupin v zemi můžeme podnikatelům, municipalitám i neziskovým organizacím poskytnout také finanční zajištění projektů a řadu dalších služeb a produktů z dílny Finanční skupiny České spořitelny, uvedl Karel Goldemund, generální ředitel Grantiky České spořitelny.

Grantika České spořitelny poskytuje v rámci poradenských služeb komplexní servis při získávání dotací z evropských fondů pro klienty veřejného sektoru, neziskových organizací a pro malé a střední podniky i velké korporace. Od roku 2000 – od počátku existence firmy – pomohla společnost klientům realizovat přes 950 projektů o celkovém objemu získaných dotací 4,3 mld. Kč. Ze všech podaných projektů zpracovaných ve spolupráci s Raven EU Advisory bylo přes 60 % úspěšně zrealizovaných. Raven EU Advisory se stala dceřinou společností České spořitelny v červnu 2007.