Generální ředitel eBanky Radomír Lašák přechází do dozočí rady eBanky

Předseda představenstva a generální ředitel eBanky Ing. Radomír Lašák se rozhodl na vlastní žádost změnit své pracovní zařazení v eBance a přejít do dozorčí rady eBanky. O konkrétním datu přechodu do nové pozice nebylo doposud rozhodnuto. Jak uvedl Radomír Lašák, důvodem k tomuto rozhodnutí byla unikátní příležitost nastoupit do nově se tvořícího manažerského týmu ve společnosti ČEZ, a.s.

Myslíme si, že Radomír Lašák vykonal v eBance velký kus práce. Po jeho nástupu do eBanky na podzim roku 2002 zahájil se svým týmem tříletý program rozvoje banky. Ten i nadále bude pokračovat. Chápeme jedinečnost výzvy a příležitosti, která se mu naskytla, uvedl Ing. Ladislav Chvátal, předseda dozorčí rady eBanky a člen představenstva České pojišťovny, která je vlastníkem eBanky. Doufáme, že do doby odchodu Radomíra Lašáka z eBanky najdeme za něj odpovídající náhradu, dodává.

Podle Ladislava Chvátala eBanka od počátku roku 2004 velice dynamicky roste v počtech klientů, transakcí a ve svém důsledku i v hospodářském výsledku. Zisk z bankovní činnosti dosáhl v květnu t.r. úrovně 100 mil. Kč. Do eBanky přichází každý měsíc 3 – 3,5 tis. nových klientů a v posledním měsíci překročil celkový počet klientů hranici 415.000, což je dnes již více než 100.000 klientů, kteří využívají plnou nabídku bankovních produktů.

Pod vedením Radomíra Lašáka se eBanka transformovala na univerzální banku se širokou škálou služeb a produktů přímého i klasického bankovnictví a markantně zlepšila obchodní výsledky – od konce roku 2002 do května 2004 eBanka zhruba zdvojnásobila zisk z bankovní činnosti, objem klientských depozit vzrostl cca o 50% na 10,6 mld. Kč, objem poskytnutých úvěrů vzrostl cca o 370% na 4,7 mld Kč a došlo rovněž k rozšíření obchodních míst z 9 na 145. Vytvořená stabilní pobočková síť a síť prodejců je schopná bez problémů obsloužit neustále rostoucí počet klientů a to nejen v retailové oblasti. Tomuto trendu odpovídají i nově nastavení vnitřní normy. Banka bez problémů plní všechny požadavky ČNB.

eBanka je univerzální banka pro fyzické osoby, malé a střední firmy. eBanka má více než 145 obchodních místech nabízí ucelené portfolio finančních produktů. Je členem finanční skupiny České pojišťovny (přes 99,7 % akcií drží v eBance právě Česká pojišťovna), nejsilnější finanční skupiny u nás. Česká pojišťovna má mezinárodní rating agentury Standard and Poor‘s označovaný jako BBB minus (BBB-), tzn., že je v tzv. investičním stupni.

Celkový počet klientů eBanky již přesáhl 400 tisíc. Více než 100 tisíc klientů využívá Firemní a Osobní účty eBanky. 144 tisíc klientů je majiteli produktů v rámci programu ČP Finance a přes 157 tisíc klientů aktivně využívá úvěrovou YES kartu.

Pavla Paseková,
ředitelka Divize interní a externí komunikace eBanky