Generali pojišťovna zaznamenala mimořádně úspěšný rok

Generali Pojišťovna a.s. upevnila v roce 2003 pozici jednoho z leadrů českého pojistného trhu, když se jí podařilo dosáhnout výjimečných výsledků. Na pojistném vybrala celkem 4,63 miliardy korun a zaznamenala tak nárůst téměř o 70 % proti roku 2002. Podle údajů České asociace pojišťoven dosáhla pojišťovna Generali v roce 2003 nejvyššího růstu ze všech univerzálně působících pojišťoven. V oblasti neživotního pojištění se Generali stala čtvrtou největší pojišťovnou na našem trhu.

Výsledky pojišťovny Generali za rok 2003 jsou mimořádné v životním i v neživotním pojištění.

V oblasti životního pojištění předepsala pojistné ve výši 1,03 miliardy korun, což představuje nárůst o 36,5 %.

Neživotní pojištění narostlo v loňském roce dokonce o 83 % (předepsané pojistné činilo celkem 3,59 miliardy korun). Na vysokém růstu v neživotním pojištění se podílelo jak převzetí pojišťovny Zürich, tak efektivní využití vlastní obchodní služby a externích obchodních partnerů. V oblasti neživotního pojištění pak zaznamenala Generali viditelné posílení tržní pozice zejména v pojištění motorových vozidel a v pojištění průmyslu.