Generali Pojišťovna a.s. zvyšuje základní kapitál

Generali Holding Vienna AG jako jediný akcionář pojišťovny Generali rozhodl 21.5.2002 o zvýšení základního kapitálu společnosti o částku 90 miliónů Kč.

Základní jmění společnosti tak po zápisu do obchodního rejstříku bude činit 500 miliónů Kč. V souvislosti s převzetím pojišťovny Zürich, ke kterému došlo k 1.1. 2003, dojde rovněž k navýšení ostatních kapitálových fondů o 383 milónů Kč. Převzetím pojišťovny Zürich posílila pojišťovna Generali svou pozici v oblasti neživotního pojištění a dle
předběžných výsledků za 1. čtvrtletí roku 2003 zaujímá 5. místo na českém trhu.

Generali Pojišťovna a.s. je rovněž úspěšná i v oblasti životního pojištění, kde v 1. čtvrtletí letošního roku zaznamenala dynamický nárůst zejména v oblasti investičního
životního pojištění. V roce 2002 hospodařila Generali Pojišťovna a.s. se ziskem 5,5 miliónu Kč.

Generali Pojišťovna a.s. je součástí Generali Group – přední evropské finančí skupiny s celosvětovou působností. Generali Group tvoří 108 pojišťovacích společností, 54 holdingových a finančních společností a 13 realitních
společností. Generali Group zaměstnává ve více než 50 zemích téměř 60.000 zaměstnanců. V roce 2002 předepsala pojistné v objemu 46,9 milard EUR.