Generali Holding Vienna má nové vedení

Dne 1. ledna 2005 se funkce předsedy představenstva Generali Holding Vienna AG oficiálně ujal Karl Stoss (48). Po několika měsících příprav tak v této pozici vystřídá Dietricha Karnera (65).

Nový předseda představenstva Karl Stoss při svém jmenování stručně představil vizi pro několik příštích let:V zemích střední a východní Evropy chceme pokračovat v růstu vlastními silami anebo prostřednictvím cílených akvizic. Naším záměrem je během tří až pěti let zvýšit podíl těchto zemí na objemu přijatého pojistného a celkovém hospodářském výsledku naší skupiny na jednu třetinu. V Rakousku by se společnost měla soustředit na pokračující zkvalitňování služeb a posilování prodeje.

Podle Sergia Balbinota, generálního ředitele mateřské italské společnosti Assicurazioni Generali, je Karl Stoss ideálním nástupcem Dietricha Karnera. Do této funkce jsme jmenovali vysoce kvalifikovaného odborníka z finančního sektoru, jednoho z nejlepších v Rakousku, zdůraznil Balbinot a dodal, že Karl Stoss představuje pro Generali Vienna Group pokračovatele v dynamickém rozvoji. Odborné znalosti z oblasti bankovnictví, které Stoss do společnosti přináší, mají mít pro její strategický rozvoj rozhodující význam.

Dietrich Karner vedl vídeňskou skupinu od roku 1986, v Generali působil 41 let. Dietrich Karner úspěšně obhájil naši pozici na klíčovém trhu v Rakousku, navíc rozvinul obchodní aktivity i do oblasti střední a východní Evropy, ocenil práci dosavadního předsedy pan Balbinot. Vstup Generali Vienna Group na středo- a východoevropské pojistné trhy se uskutečnil v roce 1989 vstupem na maďarský trh. Dnes působí celkem v sedmi státech tohoto regionu, od roku 1993 má opětovné zastoupení i v České republice.

Od 1. ledna 2005 tvoří představenstva Generali Holding Vienna AG následující členové:

• Karl Stoss – předseda
  • Werner Moertel
  • Jörg Oliveri del Castillo-Schulz
  • Hans Peer
  • Walter Steidl

Dietrich Karner zůstává nadále členem několika dozorčích rad skupiny Generali.

Ing. Renata Werliková
Vedoucí oddělení Marketing servis