GE UVÁDÍ PŘEDSTAVIVOST V PRAXI V ČESKÉ REPUBLICE

Nejobdivovanější společnost světa pořádá první GE Day v České republice pro zákazníky, partnery a vládní činitele.

GE, jedna z předních světových společností, dnes pořádá první GE Day v České republice. Čelní představitelé společnosti zde představí úspěchy globálních i českých divizí společnosti. GE včas identifikovala příležitosti pro implementaci svých produktů v rychle rostoucím regionu Střední a východní Evropy a již v polovině devadesátých let začala rozšiřovat svoji působnost v České a Slovenské republice. V současné době v těchto zemích působí devět z jedenácti klíčových divizí GE a to včetně GE Advanced Materials, GE Commercial Finance, GE Consumer & Industrial, GE Energy, GE Equipment Services, GE Healthcare, GE Infrastructure, GE Money a GE Transportation.

.

Vedoucí představitelé GE pozvali víc než 500 českých a regionálních zákazníků, představitelů vládních institucí a občanských organizací. Akci zahájí Leslaw Kuzaj, Regionální ředitel GE pro střední Evropu. Aris Kekedjian, Finanční ředitel GE Consumer Finance – Europe, představí divizi s nejvyššími investicemi v naší zemi, GE Money Bank. Jeho příspěvek pojednává o inovativních finančních řešeních pro české zákazníky, zatímco Armin Pfoh, Ředitel provozu evropské divize GE Global Research, představí inovační procesy společnosti, tzv. Imagination Breakthroughs . MUDr. Jan Feřtek MBA, ředitel Krajské nemocnice Pardubice, se podělí o zkušenosti s inovacemi GE z pohledu zákazníka.

Na programu celodenní akce GE Day jsou dva hlavní prezentační bloky a výstava, která představuje šest světů GE – osobní finance, obchodní finance, zdravotnictví, energetiku a dopravu, infrastrukturu a materiály, domácnost a průmysl. Návštěvníci mají možnost vidět některé z unikátních řešení a produktů GE prostřednictvím interaktivních demonstrací. Jejich součástí jsou i tzv. Imagination Breakthroughs jako např. EntryScanTM , průchozí brána pro detekci přítomnosti neinvazivních výbušnin a stop narkotik, nebo Merlin, nový produkt, který dokáže zásobovat domácnosti vodou pomocí technologie reverzní osmózy.

Společnost GE je jedinečná především díky šíři záběru technologií světového významu  – od energetiky, přes dopravu a zdravotnictví, až po vodohospodářství a bezpečnost. Široké spektrum našich produktů doplňuje silné portfolio osobních a korporátních finančních služeb. Proto věříme, že řešení, která GE nabízí v 21. století, mohou přispět k dalšímu rozvoji a zvyšování konkurenceschop­nosti regionu Střední a východní Evropy. GE představuje jedinečnou příležitost zvláště pro Českou a Slovenskou republiku, tedy země, které po vstupu do EU procházejí procesem rozvoje infrastruktury, řekl Leslaw Kuzaj.

Viditelným důkazem upevňování tohoto partnerství je skutečnost, že místní příjmy GE, včetně příjmů z průmyslových a finančních služeb, v České a Slovenské republice dosáhly v roce 2004 474 milionů dolarů ve srovnání s 350 miliony v roce 2003.

Našim cílem je vybudovat z GE Money silnou globální spotřebitelskou značku, řekl Aris Kekedjian. Chceme být nejlepší kombinací spotřebitelsky orientované banky a splátkové a leasingové společnosti. Úspěch a růst naší společnosti v České republice je vzorem pro to, jak budeme rozšiřovat naše finanční služby pro spotřebitele po celém světě a zvláště v Evropě, kde vstupujeme na nové a rozvojové trhy.

Celá společnost GE dodržuje předsevzetí pomáhat místní komunitě a být nejen dobrou, ale také štědrou firmou. Proto GE investuje do budoucí generace Čechů prostřednictvím univerzitního programu GE Foundation Scholar-Leader, který je dobrým příkladem firemní filantropie navržené pro řešení konkrétních potřeb našeho regionu. Dalším příkladem může být darování osvětlení Národnímu muzeu v Praze v roce 1999. Toto gesto připomínající 10. výročí Sametové revoluce je dalším dokladem snahy společnosti GE o rozvoj našeho regionu, řekl Richard Steffens, obchodní atašé velvyslanectví USA v Praze.