GE PŘINÁŠÍ PRŮLOM V OBLASTI BEZPEČNOSTNÍCH ZAŘÍZENÍ

Detektor výbušnin a narkotik GE EntryScan3

Detektor stop výbušnin a narkotik GE EntryScan je revoluční průchozí detektor, který dokáže velmi rychle zkontrolovat procházejících osob, aniž by bylo zapotřebí fyzického kontaktu. Detektor je vhodný pro použití např. na letištích i železničních stanicích a v současné době jej používá Úřad pro bezpečnost dopravy (Transportation Security Administration, TSA) ve Spojených státech jako součást svého programu kontroly pasažérů na přítomnost výbušnin.

Pomocí jemného proudění vzduchu sloužícího ke sběru stop narkotik a výbušnin na oděvu, pokožce a ve vlasech EntryScan optimalizuje přirozené proudění vzduchu z těla směrem nahoru a tím i pohyb mikroskopických částic do detektoru. Díky tomuto fenoménu není nutné v průchozím detektoru používat ventilátory, které navíc víří nečistoty, špínu a prach, a díky tomu lze využívat vyšší citlivost celého systému.

EntryScan využívá patentovanou technologii spektrometru GE Ion Track nazvanou Trap Mobility Spectrometer (ITMS®), a díky ní průchozí detektor může rozpoznat široké spektrum nebezpečných látek. Této efektivity je dosaženo originální iontovou “pasti”, která zvyšuje efektivitu ionizace, což je hlavní faktor citlivost detekce.

V dubnu roku 2003 TSA potvrdila, že dokončila laboratorní testování detekce EntryScan3 v laboratoři úřadu pro bezpečnost dopravy (Transportation Security Laboratory, TSL) nacházející v technickém středisku Williama J. Hughese v Atlantic City, New Jersey. Testování se zaměřovalo detekci stop různých prvků a částic u procházejících o­sob.

GE Infrastructure
GE Infrastructure (NYSE: GE) je vyspělé technologické odvětví GE, obsahující jedny z nejdynamičtěji rostoucích firem. Tyto globálně působící firmy nabízejí komplexní řešení pro vybavení a zabezpečení infrastruktury a výrobních procesů, které tato průmyslová odvětví vyžadují: čistota vody, bezpečnost podniků, automatizace výrobních procesů a prvků pro snímání veličin. GE Ion Track je divizí GE Security, Inc., která je součást GE Infrastructure. GE Infrastructure sídlí ve městě Wilton, Connecticut. Více se dozvíte na www.geinfrastructure.com.