GE Money Multiservis potvrdil pozici lídra trhu splátkového prodeje

GE Money Multiservis loni financoval nákupy za 8,176 miliardy korun a potvrdil tak i v roce 2004 svou vedoucí pozici na českém trhu splátkového prodeje. Celkový objem nově poskytnutých úvěrů vzrostl meziročně o 28,9 %, počet aktivních karet překročil 444 tisíc kusů. Jako první na českém trhu také GE Money Multiservis v polovině roku 2004 zrušil povinnost doložit potvrzení o výši příjmu bez ohledu na výši úvěru.

Zatímco ještě v roce 2002 činil objem poskytnutých úvěrů za celý rok 5,5 miliardy Kč, v letošním roce byla tato hranice pokořena již na přelomu srpna a září, uvedl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Multiservis. Za celý rok 2004 pak dosáhla výše poskytnutých úvěrů společnosti GE Money Multiservis 8,176 miliardy korun, což představuje v porovnání s rokem 2003 nárůst o 28,9 %. GE Money Multiservis tak v roce 2004 potvrdil svou pozici největší splátkové společnosti v ČR a meziročně zvýšil objem poskytnutých úvěrů takřka o třicet procent, dodal Jiří Pathy.

Z celkového objemu 8,176 miliardy korun poskytnutých úvěrů připadá 3,378 miliardy korun na Multiservis úvěr (meziroční nárůst 43,8 %), 4,29 miliardy korun na nákupní úvěrovou O.K. kartu (meziroční nárůst 9,2 %) a 0,509 miliardy korun na kreditní kartu MoneyCard (meziroční nárůst 714 % – vydávání kreditní karty bylo zahájeno až v průběhu roku 2003).

Od 1. ledna do 31. prosince 2004 realizovali spotřebitelé v České republice s GE Money Multiservis 2,608 milionů transakcí.

Nejúspěšnějším měsícem roku 2004 se stal (stejně jako v roce 2003) prosinec. Jen během tohoto měsíce se vyšplhal objem poskytnutých úvěrů na 1,083 miliardy korun. Hned první prosincový den se stal také nejúspěšnějším dnem celého roku 2004, když byly poskytnuty úvěry přesahující 63 milionů korun.

Úspěch GE Money Multiservis v roce 2004 byl podpořen mimo jiné:

• představením nákupu dovolené na splátky s Multiservis úvěrem v lednu 2004,
  • zrušením povinnosti doložit potvrzení o výši příjmu bez ohledu na výši požadovaného úvěru,
  • představením internetového spotřebitelského úvěru Multiservis,
  • zjednodušením produktů GE Money Multiservis – například zavedením možnosti požádat o MoneyCard či O.K. kartu na jednom formuláři při žádosti o standardní Multiservis úvěr,
  • či akčními nabídkami produktů s nulovým navýšením, odkladem splátek a mimořádně nízkou minimální měsíční splátkou.

GE Money Multiservis se daří snadnými, flexibilními, rychlými a dostupnými produkty uspokojovat klíčové požadavky spotřebitelů. Důkazem kvality našich produktů je fakt, že přibližně 45 % zákazníků GE Money Multiservis využívá naše služby opakovaně, uvedl Jiří Pathy.

Jednou z priorit GE Money Multiservis je místní dostupnost úvěrových produktů. K 31. prosinci 2004 mohli nakupovat spotřebitelé na splátky s GE Money Multiservis v síti více než 6 350 „kamenných“ obchodů a v síti několika desítek internetových obchodů. Kreditní kartu MoneyCard mohou navíc zákazníci GE Money Multiservis použít na více než 30 tisících místech v ČR a 7,6 milionech místech v zahraničí označených logem Maestro.

Eva Chaloupková
manažerka externí komunikace GE Money Multiservis