GE Money Multiservis financoval v prvním pololetí nákupy za více než 4,5 miliardy Kč

Společnost GE Money Multiservis potvrdila v prvním pololetí letošního roku svoji vedoucí pozici na trhu splátkového prodeje v České republice. Za prvních šest měsíců roku 2006 financovala na tuzemském trhu nákupy za více než 4,5 miliardy Kč. Oproti stejnému období loňského roku jde o nárůst 10,6 %. Počet transakcí byl 1 681 132 a meziročně narostl o 18,3 %. K výraznému nárůstu došlo také v počtu klientů aktivně využívajících kreditní kartu MoneyCard. K 30. červnu ji používalo více než 153 000 klientů. Ve srovnání s rokem 2005 jde o nárůst o 263 %.

V období od 1. ledna do 30. června 2006 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice prostřednictvím svých produktů Multiservis úvěr, kreditní karty MoneyCard a nákupní úvěrové karty O.K. nákupy v celkové hodnotě přesahující částku 4,5 miliardy Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst 10,6 % (4,1 mld. Kč v roce 2005). Počet transakcí se zvětšil o 18,3 % na 1 681 132.

V prvních šesti měsících roku 2006 činila průměrná financovaná částka nákupů s Multiservis úvěrem v České republice 17 576 Kč, ve stejném období loňského roku to bylo 15 830 korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 11 %. V prvním pololetí došlo také k rozvoji sjednávání půjček po internetu. Od začátku roku přesáhla částka půjčená tímto způsobem hranici 20 milionů korun.

„Zákazníci GE Money Multiservis oceňují naše snadno dostupné, flexibilní a rychlé produkty Pokud se je rozhodnou využít, potřebují stále méně dokladů, na vyřízení stačí většinou několik málo minut a sjednat si je mohou ve stále se rozšiřující síti spolupracujících obchodníků. Společně s obnovenými existujícími i nově dohodnutými vztahy s koncovými prodejci a s připravovanými novými produkty očekáváme, že se tempo nárůstu v druhé polovině tohoto roku zvýší," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Multiservis Charlie Coode.

Týdnem s největším objemem obchodů v prvních šesti měsících roku 2006 bylo období od 27. února do 5. března, kdy byly profinancovány obchody ve výši přesahující částku 219 milionů Kč. Nejvíce nákupů bylo uskutečněno od 29. května do 4. června – více než 87 000. Rekordním dnem z hlediska profinancované částky byl v prvním pololetí 28. únor, kdy GE Money Multiservis poskytl klientům téměř 45 milionů korun. Nejvíce nákupů bylo 2. června – více než 17 000. Zákazníci nakupovali především televizory, mobilní telefony, pračky, nábytek a fotoaparáty.

V tomto roce připravila společnost GE Money Multiservis řadu zajímavých novinek. Klienti si mohou například sjednat produkt Bez navýšení. Jeho hlavní výhodou je možnost splácet celý úvěr na zboží bezúročně. GE Money Multiservis byla první splátkovou společností, která veřejnosti nabídla kreditní kartu MoneyCard přímo v obchodě bez nutnosti dokládat potvrzení o příjmu. Pokud klient o MoneyCard požádá u některého z obchodníků, kteří spolupracují s GE Money Multiservis, může bez tohoto dokladu získat částku až do výše 75 000 Kč.

Společnost GE Money Multiservis v letošním roce také sjednotila a zjednodušila výčet dalších předkládaných dokladů. Vedle občanského průkazu stačí zákazníkovi předložit řidičský průkaz, pas nebo bankovní kartu. Žádné další doklady nejsou dále potřebné. Klient již nepotřebuje předkládat třetí doklad, jako například výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem.

Zákazníci stále více využívají kreditní kartu MoneyCard, kterou jim GE Money Multiservis nabízí. MoneyCard nabízí jedny z nejnižších nákladů na správu úvěrového účtu na českém trhu, její držitel neplatí v prvním roce užívání karty roční či měsíční poplatek ani poplatek za zasílání výpisu. V roce 2005 se stala druhou nejrozšířenější kreditní kartou v České republice. K poslednímu červnu 2006 ji aktivně využívalo více než 153 000 klientů. Ve srovnání s rokem minulým jde o nárůst o 263 %.

GE Money Multiservis pomáhá spotřebitelům také svým v letošním roce již čtvrtým generálním partnerstvím prestižní soutěže českého obchodu GE Money Multiservis Obchodník roku 2006. Zákazníci mohou průběžně v období od června až do konce září udělovat obchodníkům známky a sledovat na internetových stránkách průběžné výsledky. Toto ocenění se stalo barometrem českého obchodu a pomáhá spotřebitelům rozlišit nejlepší obchodníky na trhu České republiky. „Obchodníci jsou tímto srovnáním kvality motivováni k dalšímu zvyšování standardu poskytovaných služeb, což přináší užitečné výhody spotřebitelům,“ doplnil Charlie Coode.

Veřejnost může hlasovat prostřednictvím SMS zaslaných na číslo 736 323 323 zpráv nebo nových internetových stránek soutěže www.obchodnik-roku.cz. Hlasování veřejnosti na internetu a SMS hlasování bylo spuštěno 1. června 2006 a bude pokračovat až do 30. září 2006.

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Multiservis