GE Energy zajišťuje pro XX. Zimní olympijské hry v Turíně dodávky energie, tepla a světla

Z hlediska energetické infrastruktury představují XX. Zimní olympijské hry v Turíně největší přechodný energetický projekt na světě. GE Energy, jedna z divizi společnosti GE, zajišťuje celkovou konstrukci, návrh, instalaci a provoz energetických systémů pro tři olympijské vesnice, čtrnáct sportovišť, hlavní olympijský stadion a tiskové středisko.

Olympiáda v Turíně, která začala 10. února a skončí 26. února, je první z řady olympijských her, pro které bude společnost GE zajišťovat dodání veškeré elektrické energie a řadu dalších služeb v rámci dlouhodobého kontraktu, který GE podepsala s Mezinárodním olympijským výborem. GE se formálně stala Globálním partnerem mezinárodního olympijského výboru v roce 2005 a bude se angažovat též při olympijských hrách v Pekingu v roce 2008, ve Vancouveru 2010 a v Londýně 2012.

Společnost GE již prostřednictvím svých několika divizí úspěšně podporovala předchozí olympiády, včetně letních olympijských her v Athénách v roce 2004. Letošní zimní olympiáda v Itálii však představuje dosud největší projekt GE v rámci olympijské smlouvy.

Budeme se ze všech sil snažit pomáhat Organizačnímu výboru olympijských her v Turíně (TOROC) i Mezinárodnímu olympijskému výboru, aby se hry v Turíně staly tou nejúspěšnější olympiádou všech dob, prohlásil generální manažer sekce rental business společnosti GE Energy Lance Hall. Vynaložili jsme všechny své síly, zkušenosti a v maximální míře nasadili naši techniku, abychom umožnili co nejlepší představení nejlepších amatérských sportovců světa, dodal Lance Hall.

Společnost GE zajišťuje dodávky elektrické energie a tepla pro všechna sportoviště i další prostory rozmístěné v Turíně a v okolí. Konkrétně se jedná o 14 olympijských sportovišť, hlavní olympijský stadión, kde se uskuteční úvodní a závěrečný ceremoniál, mezinárodní televizní a tisková střediska, náměstí, kde bude probíhat dekorování vítězů a tři olympijské vesnice.

Aktivity společnosti GE během olympijských her v Turíně zahrnují projektování a návrh infrastruktury, logistiku, montáž, instalaci, provoz a následnou demontáž.

Pro podporu olympijských her v Turíně společnost GE poskytla:

• Více než 600 generátorů s výkonem od 3kW do 1,6MW, což je dvakrát více generátorů, než bylo dodána na letní olympijské hry v Athénách 2004 (280)
  • Přes 200 megawattů energie, což je objem, který by postačil pro 200 000 domácností
  • Přes 1 100 nepřímých naftových a elektrických topných těles pro více než 550 stanů na 20 různých místech
  • Přes 2 000 elektrických rozvaděčů
  • Na uskutečnění tohoto projektu, instalaci zařízení a jeho otestování GE nasadila přes 280 zaměstnanců z 12 zemí, včetně více než 200 místních italských zaměstnanců, kteří pracovali přímo v Turíně