GE Capital Multiservis zaznamenal v předvánočním období rekordní nákupy na splátky

GE Capital Multiservis zaznamenal v předvánočním období rekordní zájem o nákupy na splátky prostřednictvím svých produktů Multiservis úvěr a O. K. karta. Ve dnech 22. 12. – 24. 12. stoupl počet uzavřených smluv a autorizovaných transakcí o více než 32 % a financovaná částka o 33 % ve srovnání s předchozím rokem. Nejúspěšnějším dnem předvánočního období byl pro GE Capital Multiservis 22. prosinec, kdy činila profinancovaná částka 46,5 milionů Kč.

Zákazníci financovali ve dnech od 22. do 24. prosince 2003 prostřed­nictvím Multiservis úvěru a O. K. karty nákupy ve výši takřka 88 milionu Kč, což představuje oproti srovnatelným dnům loňského roku nárůst o 33,0 %. Počet nákupů ve dnech od 22. do 24. prosince 2003 dosáhl 27 854, což znamená nárůst o 32,5 %.

Před Vánocemi se pravidelně mění poměr jednotlivých druhů zboží pořizovaných na splátky. V předvánočním období lidé nejčastěji na splátky nakupují hnědou techniku, tedy televizory, videa či hi-fi zboží. Ve zbytku roku si lidé na splátky naopak nejčastěji pořizují bílou techniku, tedy pračky a ledničky, uvedl Jiří Pathy, ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis. O rostoucí popularitě prodejů na splátky svědčí například fakt, že GE Capital Multiservis v listopadu a prosinci financoval nákupy v hodnotě takřka 1,5 miliardy Kč. Roste také podíl předvánočních nákupů na poslední chvíli, dodal Jiří Pathy.

Nejúspěšnějším dnem z celého předvánočního období byl pro GE Capital Multiservis 22. prosinec, kdy zákazníci financovali nákupy v hodnotě 46,5 milionu Kč. V tomto dni zákazníci uskutečnili 13 246 nákupů prostřednictvím produktů GE Capital Multiservis.

Prostřednictvím produktů GE Capital Multiservis zákazníci také stále častěji nakupují na Silvestra. Poslední žádost o novou smlouvu na Multiservis úvěr v roce 2003 podal zákazník v hypermarketu TESCO v Kladně 31. prosince v 16:40 hod.

Za poslední dva měsíce roku zákazníci provedli prostřednictvím produktů GE Capital Multiservis takřka 420 tisíc nákupů, což znamená nárůst o 19,6 % oproti srovnatelnému období předchozího roku.

Zájem o nákupy na splátky podpořil GE Capital Multiservis předvánoční nabídkou zvýhodněných produktů. Každý, kdo nakoupil zboží na Multiservis úvěr si mohl vybrat mezi dvěmi výhodnými variantami splácení. Mohl si zvolit, jestli začne zboží splácet standardně až po třech měsících od data nákupu, nebo se rozhodne využít možnost celý úvěr splatit do tří měsíců. Při druhé variantě mu není účtováno žádné navýšení ani poplatky za zřízení úvěru nebo vedení účtu.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Multiservis