GE Capital Multiservis uzavřel v prvním čtvrtletí letošního roku 65 tisíc smluv

Praha, Bratislava
14. května 2002

Společnost GE Capital Multiservis uzavřela v prvním čtvrtletí 2002 v České republice a na Slovensku přes 65 tisíc nových smluv. Objem zboží financovaného společností GE Capital Multiservis dosáhl v České republice hodnoty jedné miliardy Kč, na Slovensku přes dvě stě miliónů Sk.

„Výsledky za první čtvrtletí roku 2002 dopadly přesně podle našich očekávání. Klienti ocenili především rychlé a kvalitní služby, které poskytujeme. Očekáváme, že podobně úspěšné budou také další měsíce v roce,“ uvedl ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

V České republice uzavřela společnost GE Capital Multiservis v období leden až březen 11 tisíc nových smluv u O.K. karet a 41 tisíc u Multiservis úvěrů. Na Slovensku využilo předností O.K. karty 6 tisíc nových klientů a Multiservis úvěru 7 tisíc nových klientů.

Celková hodnota nákupů, která byla v prvním čtvrtletí 2002 financována prostřednictvím O.K. karty a Multiservis úvěru, byla téměř 1,2 miliardy korun v České republice a na Slovensku.

V dalším období roku 2002 chce společnost GE Capital Multiservis přijít na trh splátkového prodeje s několika dalšími novinkami. Již od počátku května 2002 mohou majitelé O.K. karet zdarma vybírat hotovost v bankomatech sesterské společnosti GE Capital Bank. „V první fázi mohou klienti vybírat hotovost prostřednictvím O.K. karty v síti bankomatů GE Capital Bank. V budoucnu chceme zahájit spolupráci i s dalšími bankovními domy v České republice,“ doplnil Jiří Pathy.

* * *
General Electric, která vlastní GE Capital Multiservis, je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě. V roce 2001 činil čistý zisk General Electric 13,684 miliardy dolarů. V roce 2000 to bylo 12,735 miliardy dolarů.

GE Capital je globální společnost, která poskytuje diverzifikované finanční služby. GE Capital má aktiva v objemu vyšším než 370 mld. USD. Je tvořena 25 firmami – včetně GE Capital Services -, které klientům ve 47 zemích světa poskytují služby například v oblasti pojišťovnictví, leasingu, finančních služeb pro spotřebitele, financování firem, financování zvláštních projektů. GE Capital se může pochlubit nejvyšším možným ratingovým ohodnocením AAA uděleným renomovanými ratingovými agenturami. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Capital: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.