GE Capital Multiservis uzavřel v prvním čtvrtletí letošního roku 106 tisíc smluv

14. května 2003

Společnost GE Capital Multiservis uzavřela v prvním čtvrtletí 2003 v České republice a na Slovensku přes 106 tisíc nových smluv. Společnost v prvních třech měsících roku 2003 vydala necelých 55 tisíc O.K. karet a poskytla 51 tisíc Multiservis úvěrů. Objem zboží financovaného společností GE Capital Multiservis dosáhl v České republice hodnoty 1,13 miliardy Kč, na Slovensku přes 166 miliónů Sk.

„V prvním čtvrtletí roku 2003 se podařilo výrazným způsobem zvýšit počet uzavřených smluv u O.K. karty a Multiservis úvěru. Jejich celkový počet byl 106 tisíc oproti 65 tisíc stejného období roku 2002,“ komentoval výsledky ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

V České republice vydala společnost GE Capital Multiservis v období leden až březen 2003 47 tisíc nových O.K. karet a uzavřela 46 tisíc Multiservis úvěrů. Na Slovensku využilo předností O.K. karety 7 tisíc nových klientů a Multiservis úvěru 6 tisíc nových klientů.

Celková hodnota nákupů, která byla v prvním čtvrtletí 2002 financována prostřednictvím O.K. karty a Multiservis úvěru, byla téměř 1,2 miliardy korun v České republice a na Slovensku.

Výraznou měrou se na velmi dobrých výsledcích společnosti GE Capital Multiservis v České republice i na Slovensku podílely především akční nabídky. K těm patří například možnost nákupu na splátky s přímou platbou 500 korun. Akce běží od počátku března. Největší podíl na transakcí společnost GE Capital Multiservis získala prostřednictvím výběrů z bankomatů na O.K. karty. „Možnost výběru hotovosti prostřednictví O.K. karet v síti bankomatů GE Capital Bank jsme uvedli na trh v prvním pololetí roku 2002. V současnosti mohou zákazníci tuto možnost využít u zhruba 300 bankomatů GE Capital Bank,“ doplnil Jiří Pathy.
* * *
GE Capital Multiservis je součástí jedné z největších a nejsilnějších skupin světa – General Electric, která má dlouhodobě rating AAA. Celková aktiva GE činila ke konci loňského roku 575 miliard USD. General Electric je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě.

GE Consumer Finance je s aktivy o objemu vyšším než 77 miliard USD vedoucí společností, která poskytuje finanční služby spotřebitelům, obchodníkům a auto dealerům ve více než 35 zemích světa. GE Consumer Finance, která je jednou ze společností General Electric, poskytuje služby například v oblasti kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, splátkového prodeje, leasingu, hypoték a pojišťovnictví. GE je diversifikovaná společnost, která nabízí své služby, technologie i atraktivní produkty po celém světě. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.