GE Capital Multiservis roste počet a objem výběrů na O.K. kartu z bankomatů

6. srpna 2002

Množství výběrů na O.K. kartu GE Capital Multiservis z bankomatů společnosti GE Capital Bank přesáhlo za tři měsíce 100 000 výběrů. Od dubna 2002 poskytuje GE Capital Multiservis výběry v hotovosti z 250 bankomatů GE Capital Bank zcela zdarma.

Klienti GE Capital Multiservis provedli v období od dubna do června 2002 celkem 106 312 výběrů. „Počet výběrů a objem, kterého jsme za tyto tři měsíce dosáhli, nás velmi příjemně překvapili. Je vidět, že klienti přišli na to, jak jednoduché a výhodné jsou výběry hotovosti na O.K. kartu z bankomatů naší sesterské společnosti GE Capital Bank,“ uvedl ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

Velmi rapidní nárůst nastal mezi měsíci duben a květen. Zatímco v průběhu pilotního provozu v dubnu 2002 bylo provedeno pouze 4 310 výběrů, ihned po úspěšném ukončení pilotního provozu a zahájení komunikace této nové služby v květnu 2002 počet výběrů více jak desetinásobně vzrostl na 50 767 výběrů. Ještě výrazněji vzrostl financovaný objem u O.K. karet na bankomatech. „V dubnu 2002 byl financovaný objem u O.K. karet na bankomatech necelých 4 miliony korun. V porovnání s červnem vzrostl objem více než dvacetkrát na hodnotu 83 miliónů korun,“ říká Jiří Pathy.

Podle Jiřího Pathyho je počet a objem výběrů na bankomatech prostřednictvím O.K. karty důkazem toho, jak výhodné, jednoduché a rychlé výběry jsou. Výběr z bankomatů GE Capital Bank je zpřístupněn každému držiteli O.K. karty, kteří řádně plní své úvěrové povinnosti. Minimální výběr hotovosti je 500 korun. Pro výběr hotovosti v bankomatech potřebuje klient, stejně jako v případě platební karty, znát 4-místný PIN kód, bez kterého není možné výběr z bankomatu uskutečnit. Tento PIN posílá společnost GE Capital Multiservis každému zákazníkovi automaticky několik dní po doručení zásilky s plastovou O.K. kartou.

Zákazníci mohou využít všech 250 bankomatů GE Capital Bank po celé České republice. Jejich přesný seznam společně s vyhledávačem je jim k dispozici na www.gecapital.cz v oddílu „Najděte si“. Do konce roku se počet bankomatů GE Capital Bank rozšíří na 300.