GE Capital Multiservis financovala zboží nakoupené u společnosti Elektro Nosreti za více jak 4,5 miliónu korun

27. června 2002

GE Capital Multiservis, největší společnost splátkového prodeje v České republice, a společnost Elektro Nosreti, velkoobchodní a maloobchodní prodejce elektrospotřebičů, spolupracují již od listopadu 1998. Za celé čtyři roky, kdy společně nabízejí služby splátkového prodeje, dosáhla celková financovaná částka prodaného zboží více jak 4,5 miliónu korun.

Všichni zákazníci společnosti Elektro Nosreti, kteří se rozhodli pro zakoupení zboží na splátky, již od roku 1998 mohou využít možnosti splátkového prodeje z nabídky GE Capital Multiservis. Síť prodejen Elektro Nosreti se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem elektrospotřebičů. Prodejna je propojena on-line s centrálou společnosti GE Capital Multiservis, takže žádost zákazníka o poskytnutí úvěru je posouzena přímo na místě během několika minut. Zákazníci mohou volit mezi klasickým spotřebitelským úvěrem Multiservis a O.K. kartou nebo-li revolvingovým úvěrem. „Spolupráce GE Capital Multiservis a Elektro Nosreti probíhá na vysoké úrovni s využitím nejmodernějších technických postupů,“ uvedl ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy. „Společnost Elektro Nosreti je naším důležitým partnerem,“ doplnil Jiří Pathy.

„Díky spolupráci se společností GE Capital Multiservis, která je jedním z našich nejdůležitějších finančních partnerů , se zvyšuje spokojenost našich zákazníků a tím i obrat naší společnosti,“ říká Vítězslav Ciompa, ředitel společnosti Elektro Nosreti.

Společnost Elektro Nosreti zahájením spolupráce s GE Capital Multiservis podstatně rozšířila nabídku splátkového prodeje a dokázala nabídnout zákazníkům výhodnou variantu nákupu. To se odrazilo na zvýšení podílu splátkového prodeje na celkovém obratu firmy a dalším růstu počtu zákazníků.

Poznámka:

Nákupní úvěrová O.K. karta je založena na principu revolvingového (automaticky se obnovujícího) úvěru. Zákazník pouze jedinkrát uzavře smlouvu a při každém dalším nákupu se již prokazuje pouze O.K. kartou a občanským průkazem. Životnost této úvěrové karty je prakticky neomezena. Úvěrový rámec je u O.K. karty 20 násobkem zvolené měsíční platby a pohybuje se v rozmezí 10 000 – 75 000 Kč.

Spotřebitelský úvěr Multiservis umožňuje nakoupit zboží bez potřebné hotovosti. Na rozdíl od leasingu se ihned po nákupu na úvěr stává zákazník vlastníkem zakoupeného zboží. Multiservis úvěr může zákazník využít až do částky 75 000 Kč. U úvěru do 18 000 Kč není potřeba potvrzení o zákazníkově příjmu. Multiservis úvěr je možné kdykoliv předčasně splatit.

Při žádosti o produkty GE Capital Multiservis (Multiservis úvěr a O.K. kartu) není třeba ručitele. Zákazník tak nemusí žádat nikoho ze svých blízkých o jištění úvěru. Nákup zboží na splátky je velmi rychlý, pohodlný a jednoduchý.

Více informací o službách společnosti GE Capital Multiservis zákazník nalezne na bezplatné telefonní lince 0800 13 11 11 nebo na internetové adrese: www.gecmultiservis.cz

* * *

General Electric, která vlastní GE Capital Multiservis, je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě. V roce 2001 činil čistý zisk General Electric 13,684 miliardy dolarů. V roce 2000 to bylo 12,735 miliardy dolarů.

GE Capital je globální společnost, která poskytuje diverzifikované finanční služby. GE Capital má aktiva v objemu vyšším než 370 mld. USD. Je tvořena 25 firmami – včetně GE Capital Services -, které klientům ve 47 zemích světa poskytují služby například v oblasti pojišťovnictví, leasingu, finančních služeb pro spotřebitele, financování firem, financování zvláštních projektů. GE Capital se může pochlubit nejvyšším možným ratingovým ohodnocením AAA uděleným renomovanými ratingovými agenturami. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Capital: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.

Elektro Nosreti je velkoobchodním dodavatelem elektrospotřebičů, zejména bílé techniky zn. IAR-SILTAL a VESTFROST do maloobchodních prodejen v rámci celé ČR. Společnost začala v České republice působit v roce 1990 a od té doby již zásobuje mimo 3 vlastní prodejny v Ostravě, Brně a Břeclavi celkem cca 400 maloobchodních prodejen s elektrospotřebiči v České republice. Do budoucna plánuje další rozšíření počtu obchodních míst a expanzi do zahraničí. Velká očekávání má společnost Elektro Nosreti od rozšíření prodeje prostřednictvím Internetu – již nyní lze na internetových stránkách www.nosreti.cz nalézt katalog elektrospotřebičů s možností jejich nákupu. Společnost proto rovněž provozuje zásilkovou službu zboží objednaného po Internetu s dodáním do celé ČR.