GE Capital Multiservis financoval v prvním čtvrtletí 2003 nejvíce nákupů na splátky

29. května 2003

Společnost GE Capital Multiservis poskytla zákazníkům za první tři měsíce roku 2003 nejvíce finančních prostředků ze všech splátkových společností. Je to jediná společnost splátkového prodeje s meziročním růstem o 16%. Vyplývá to ze statistik Asociace leasingových společností, která tyto informace zveřejnila.

Asociace leasingových společností prezentovala statistiky, ve kterých uvádí, že finanční prostředky, které v České republice společnost GE Capital Multiservis půjčila klientům v prvním čtvrtletí roku 2003, dosáhly výše 1,13 miliardy korun. To je podle informací Asociace leasingových společností o 225 milionů korun více, než půjčila společnost Cetelem (905 milionů korun) a o 466 milionů korun více než společnost HomeCredit (664 milionů korun).

Výsledky Asociace leasingových společností potvrzují, že služby a produkty GE Capital Multiservis byly pro zájemce o splátkový prodej v prvním čtvrtletí roku 2003 nejzajíma­vější. „Domnívám se, že nás zákazníci preferují především proto, že vnímají naše produkty jako cenově nejpřijatelnější a zároveň nejdostupnější. Dalším rozhodujícím faktorem pro výběr našich produktů je i to, že zákazníci mají ve služby společnosti GE Capital Multiservis největší důvěru,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy. Podle něj mají na výsledky společnosti GE Capital Multiservis největší vliv především poskytované produkty.

V průběhu prvního čtvrtletí 2003 přišla společnost GE Capital Multiservis například s akční nabídkou, při které je možné poskytovat zboží na splátky při přímé platbě 500 korun. Zbývající částku klient hradí pravidelnými měsíčními splátkami. Klienti si také mohou úvěr u společnosti GE Capital Multiservis pojistit pro případ neschopnosti splácet. „Všechny tyto a další výhody se určitě v konečném důsledku na výsledcích společnosti GE Capital Multiservis podílely,“ doplnil Jiří Pathy.

******
GE Capital Multiservis je součástí jedné z největších a nejsilnějších skupin světa – General Electric, která má dlouhodobě rating AAA. Celková aktiva GE činila ke konci loňského roku 575 miliard USD. General Electric je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě.

GE Consumer Finance je s aktivy o objemu vyšším než 77 miliard USD vedoucí společností, která poskytuje finanční služby spotřebitelům, obchodníkům a auto dealerům ve více než 35 zemích světa. GE Consumer Finance, která je jednou ze společností General Electric, poskytuje služby například v oblasti kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, splátkového prodeje, leasingu, hypoték a pojišťovnictví. GE je diversifikovaná společnost, která nabízí své služby, technologie i atraktivní produkty po celém světě. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.