GE Capital Bank zaznamenala výrazný zájem o své služby ze strany klientů Union banky

24. února 2003

GE Capital Bank rychle zareagovala na obtížnou situaci klientů Union banky a od dnešního dne jim nabízí zvýhodněné produkty. Banka zaznamenala výrazný ohlas na tuto nabídku. GE Capital Bank v porovnání s běžným provozem v předchozích týdnech otevřela dnes třikrát více účtů malým a středím firmám a dvakrát více běžných účtů retailových klientů.

Zájem klientů Union banky je motivován nejen speciální nabídkou produktů poskytovaných za zvýhodněných podmínek, ale i zázemím GE Capital Bank. Banka je totiž součástí jedné z největších a nejsilnějších finančních skupin světa – General Electric, která má dlouhodobě rating AAA. Díky příslušnosti k této skupině má GE Capital Bank jednoho z nejstabilnějších vlastníků na českém trhu.

Od pondělí 24. února 2003 si klienti Union banky mohou ve všech 187 pobočkách GE Capital Bank rychle a jednoduše otevřít nový běžný účet GEnius, ze kterého mají možnost okamžitě čerpat až 20 000 korun. Navíc jim GE Capital Bank povede tento běžný účet po dobu šesti měsíců zdarma. Tato zvýhodněná nabídka platí do odvolání. K otevření zvýhodněného běžného účtu GEnius stačí klientům Union banky pouze dva doklady totožnosti, k získání možnosti čerpání do minusu pak tři poslední výpisy z účtu Union banky a potvrzení o příjmu, dokládajích schopnost čerpání následně splácet. Zároveň GE Capital Bank snížila s platností od pondělí 24. února 2003 úročení úvěrů pro malé a střední podniky o čtvrt procentního bodu. Svoji indexovou sazbu, od níž se odvíjí úročení úvěrů pro podnikatele a firmy, změnila z dosavadních 3,45 % p. a. na 3,2 % p. a.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank

* * *
Běžný účet GEnius, který byl odborníky v rámci soutěže MasterCard banka roku 2002 oceněn jako oceněn Nejlepší účet roku 2002, umožňuje provádět běžné operace platebního styku, čerpání účtu do minusu, zasílání výpisu poštou jednou měsíčně, obsluhovat účet pomocí dvou nástrojů přímého bankovnictví, které si klient sám zvolí a spolu s účtem získávají klienti vlastní e-mail na personalizované homepage www.genius.cz