GE Capital Bank vylepšila podmínky Malé podnikatelské půjčky pro malé a střední podniky

18. listopad 2002

Na základě průzkumu mezi klienty přistoupila GE Capital Bank k vylepšení podmínek, za jakých malým a středním podnikům poskytuje Malou podnikatelskou půjčku. Od počátku roku čerpali klienti půjčku v objemu 544 milionů korun. Do konce října půjčila GE Capital Bank malým a středním podnikatelům již 5,75 miliardy korun, což je o 64 procent více, než za stejné období loni.

Dynamicky se vyvíjí zejména zájem o Malou podnikatelskou půjčku, který vzrostl meziročně měřeno financovaným objemem téměř třikrát. „Přednostmi, které malé a střední firmy u Malé podnikatelské půjčky oceňují, jsou neúčelovost úvěru a rychlost jejího vyřízení,“ říká Jan Rollo, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank.

Výraznou výhodou je zrychlený schvalovací proces, který umožňuje sdělit klientovi rozhodnutí o poskytnutí úvěru do 2 pracovních dnů (dříve 5 pracovních dnů).

GE Capital Bank poskytuje Malou podnikatelskou půjčku od 500 tisíc do 3 milionů korun, zatímco doposud to bylo 2,5 milionu korun. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je jištěn nemovitostí, jejíž odhad je nezávislými znalci zpracováván přednostně.

S platností od 13. listopadu došlo navíc k poklesu základní sazby (MBR), od které se odvíjí úročení Malé podnikatelské půjčky. GE Capital Bank plně reagovala na krok centrální banky a snížila MBR o 0,25 procentního bodu na 3,45 procenta.

I vzhledem k obrovské úvěrové expanzi získala GE Capital Bank ocenění Nejdynamičtější banka roku 2002, udělované porotou 300 odborníků z řad akademické obce, státních a regulačních orgánů nebo žurnalistů. Měřeno počtem podnikatelských subjektů, drží banka 10 procentní podíl na trhu.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank