GE Capital Bank snížila sazby úvěrů pro malé a střední podniky

16. května 2002

GE Capital Bank pokračovala v dubnu v úvěrové expanzi v oblasti půjček pro malé a střední podniky. Banka se rozhodla ještě více zpřístupnit své úvěrové produkty pro tuto klientelu a snížila svoji sazbu, od níž se odvíjí úročení úvěrů pro podniky, o půl procentního bodu z 4,9 % na 4,4 % p. a.

Od počátku letošního roku poskytla GE Capital Bank úvěry malým a středním firmám v objemu 1,804 mld. Kč. V porovnání s prvními čtyřmi měsíci loňského roku tak banka letos poskytla firmám více než dvojnásobný objem úvěrů – meziročně se tento objem zvýšil o 112 %. Celkově GE Capital Bank poskytla malým a středním firmám úvěry za 5,7 mld. Kč.

GE Capital Bank se rozhodla ještě více zpřístupnit své úvěrové produkty pro malé a střední podniky a snížila svou indexovou sazbu MBR (Index Market Base Rate) o 0,5 procentního bodu na 4,4 %. Od MBR se odvíjí úročení úvěrů pro podnikatelské subjekty – tedy například úročení Malé podnikatelské půjčky a Malého podnikatelského kontokorentu.

Malá podnikatelská půjčka je neúčelový úvěr od 300 tisíc Kč do 2,5 milionu Kč. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je zajištěn nemovitostí. Po předání požadovaných dokumentů banka rozhodne o poskytnutí půjčky do tří pracovních dnů.

Malý podnikatelský kontokorent umožňuje přečerpání běžného účtu až o 500 tisíc korun. Finanční prostředky jsou klientům k dispozici do tří dnů od dodání podkladů. Banka nevyžaduje žádné hmotné ručení.

„Naším cílem není být bankou pro několik průmyslových gigantů – naším cílem je být bankou pro malé a střední podniky, kterým nabídneme například možnost získat rychle úvěr. O tom, že nabízíme skutečně produkty, které podnikatelé potřebují, svědčí náš 10% podíl na trhu malých a středních podniků,“ řekl Jan Rollo, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank