GE Capital Bank snížila sazby úvěrů pro komerční klienty

12. srpna 2002

GE Capital Bank snížila úrokové sazby úvěrů pro komerční klienty o 0,7 procenta. Změna úrokových sazeb se týká jak nových, tak téměř všech stávajících úvěrových smluv. Jejich úročení se odvíjí od indexové MBR sazby, kterou GE Capital Bank nyní snížila ze 4,4 na 3,7 procenta.

„GE Capital Bank tak v plné míře reaguje na nedávné snížení sazeb ze strany České národní banky,“ uvedl ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank Jan Rollo. Nové sazby jsou platné od pondělí 12. srpna 2002.

GE Capital Bank se ve sféře komerčních klientů orientuje především na malé a střední firmy. „Jen v červenci jsme poskytli těmto subjektům úvěry za 618 milionů korun. Celkem banka financuje segment malých a středních firem částkou 6,6 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 47 procent,“ říká Jan Rollo.

GE Capital Bank pro malé a střední podnikatele připravila řadu produktů, které vychází vstříc požadavkům těchto zákazníků. Příkladem je Malá podnikatelská půjčka nebo Malý podnikatelský kontokorent, jejichž úročení se odvíjí právě od MBR sazby.

Malá podnikatelská půjčka je neúčelový úvěr od 300 tisíc Kč do 2,5 milionu Kč. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je zajištěn nemovitostí. Po předání požadovaných dokumentů banka rozhodne o poskytnutí půjčky do tří pracovních dnů.

Malý podnikatelský kontokorent umožňuje přečerpání běžného účtu až o 500 tisíc korun. Finanční prostředky jsou klientům k dispozici do tří dnů od dodání podkladů. Banka nevyžaduje žádné hmotné ručení.

Jan Hainz,
tiskový mluvčí GE Capital Bank