GE Capital Bank nabízí O.K. kartu až do konce roku 2002 za výhodnějších podmínek

8. října 2002

O.K. karta společnosti GE Capital Multiservis, která je nejvíce využívanou kartou splátkového prodeje v České republice, je od konce září až do prosince 2002 dostupná za zvýhodněných podmínek na všech 187 obchodních místech GE Capital Bank. Je vydávaná k běžnému účtu a má velmi výhodnou úrokovou sazbu.

Klient, který má zřízen nebo si zřídí u GE Capital Bank běžný účet, má možnost získat od sesterské společnosti GE Capital Multiservis O.K. kartu se sníženou úrokovou sazbou 1,65 procent měsíčně (běžná úroková sazba O.K. karty vydané u obchodníka je 1,89 procent). „Měsíční úroková sazba O.K. karty 1,89 procent je nejnižší úrokovou sazbou ze všech karet splátkového prodeje v České republice. Možnost vydání O.K. karty s nižší měsíční úrokovou sazbou 1,65 procent je dalším důkazem toho, že chceme ještě více zvýhodnit spokojené zákazníky GE Capital, kteří využívají více našich produktů,“ uvedl ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

Zvýhodněnou sazbu u O.K. karty může získat každý zájemce, který splní standardní podmínky pro vydání O.K. karty (detaily jsou uvedeny na konci tiskové zprávy „Poznámka“) a má již založený nebo si založí běžný účet u GE Capital Bank. Klient pak hradí měsíční splátky z běžného účtu u GE Capital Bank prostřednictvím trvalého příkazu nebo inkasem, nikoli složenkami. „Kromě výhodnější úrokové sazby je klientům, kteří mají O.K. kartu vydanou ke svému běžnému účtu u GE Capital Bank, prodloužena doba, do kdy mohou uskutečnit první nákup, na 6 měsíců. Klient nic neplatí do té doby, dokud O.K. kartu skutečně nepoužije,“ vysvětluje Jiří Pathy.

Zvýhodněnou O.K. kartu má možnost získat i klienti GE Capital Bank, kteří si pořídí běžný účet GEnius s Mobil Bankou nebo jsou již jeho vlastníkem. Od začátku září 2002 mohou tito klienti navíc získat u GE Capital Bank nový atraktivní mobilní telefon NOKIA 3410 nebo Motorola Accompli 008 na O.K. kartu za zvýhodněnou měsíční sazbu 1,65 procent a splácet pouhých 500 korun měsíčně.

„U této speciální nabídky s O.K. kartou s úvěrovým rámcem do 20 tisíc korun dokonce není třeba předkládat potvrzení o příjmu, jako je tomu ve standardních případech,“ říká Jiří Pathy. Hlavní výhodou je pro klienta to, že i když nebude mít momentálně volné prostředky na nový mobilní telefon, může jej prostřednictvím O.K. karty získat na splátky a dokonce za zvýhodněných podmínek.
Všem klientům, kteří si od konce září pořídí O.K. kartu, bude v uvítacím dopise zaslána plastová O.K. karta s logem GE Capital Bank. Bližší informace o O.K. kartě mohou klienti nalézt na bezplatné telefonní lince 800 131 111 nebo na internetové adrese: www.okkarta.cz nebo na www.gecapital.cz.

Poznámka – Informace o O.K. kartě:

Nákupní úvěrová O.K. karta je založena na principu revolvingového (automaticky se obnovujícího) úvěru. Zákazník pouze jedinkrát uzavře smlouvu a při každém dalším nákupu se již prokazuje pouze O.K. kartou a občanským průkazem. Životnost této úvěrové karty je prakticky neomezena. Úvěrový rámec je u O.K. karty 20 násobkem zvolené měsíční platby a pohybuje se v rozmezí 10 000 – 75 000 Kč. Velmi široká je také využitelnost O.K. karty – lze s ní nakupovat nejen u 6 tisíc prodejců po celé České republice, ale také vybírat hotovost na všech 187 obchodních místech a ve více než 250 bankomatech GE Capital Bank. Při žádosti o O.K. kartu není třeba ručitele. Zákazník tak nemusí žádat nikoho ze svých blízkých o jištění úvěru. Nákup zboží na splátky je velmi rychlý, pohodlný a jednoduchý.

Příklad výhodného použití O.K. karty:

Zákazník právě narazil na mimořádnou nabídku nového televizoru se slevou ve výši 25 %. Cena po slevě je však stále 8 240 Kč. S takovým vydáním nepočítal, takže u sebe nemá ani korunu, ale byla by velká škoda nevyužít této šance (a Vánoce jsou již za dveřmi). Co takhle O.K. karta? Rozhodne-li se splácet měsíčně 1250 Kč, získává úvěrový rámec ve výši 25 000 Kč. S O.K. kartou zaplatí ihned v obchodě plnou cenu, tedy 8 240 Kč, ale ještě mu zůstane celých 16 760 Kč pro další potřebu. Celkem pak zaplatí v sedmi následujících splátkách 9 562 Kč. Koeficient navýšení činí 1,16. RPSN u tohoto případu činí 21,7%.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank