GE Capital Bank nabízí klientům k platební kartám širokou pojistnou ochranu - pojištění Travel plus

22. října 2002

Držitelé platebních karet Maestro, Eurocard-MasterCard Standard a Eurocard-MasterCard Business vydaných GE Capital Bank mají od poloviny října možnost získat k těmto kartám rozšířený pojistný program. Nové pojištění Travel plus poskytuje širokou pojistnou ochranu pro cesty do zahraničí nejen držiteli karty, ale i jeho rodině.

Ačkoli všechny platební karty vydané společností GE Capital Bank obsahovaly pojištění již dříve, nyní mají držitelé platebních karet Eurocard-MasterCard Standard, Eurocard-MasterCard Business a Maestro vydaných touto bankou možnost rozšířit si jej o pojištění Travel plus. Toto fakultativní cestovní pojištění rozšiřuje standardně poskytované pojistné programy, které klient získává automaticky s platební kartou.

Pojištění Travel plus má celoroční platnost, která není nijak omezena počtem výjezdů do zahraničí. Vztahuje se na cesty po celém světě, a poskytuje ochranu i na sportovní a turistické zájezdy (včetně lyžařských). Vedle krytí pojistných událostí zahrnuje i asistenční službu v českém jazyce 24 hodin 7 dní v týdnu.

Travel plus poskytuje široké pojistné krytí nejen pro samotného držitele karty, ale i pro jeho rodinné příslušníky (těmi je míněn manžel či manželka a děti do věku 21 let).

Významné pro držitele platebních karet je jistě to, že pojistné krytí se vztahuje i na pojištění odpovědnosti za škody (pojistná částka do výše 1 mil. Kč pro držitele karty i rodinného příslušníka) a ztrátu a poškození zavazadel (20 tis. Kč pro držitele karty i rodinného příslušníka).

Pojištění Travel Plus zahrnuje pojistné krytí pro držitele karty i jeho rodinu pro případ smrti úrazem a trvalou invaliditu následkem úrazu (pojistná částka do výše 3 mil. Kč ), léčebné výlohy včetně výdajů na zubní ošetření (1,5 milionu Kč), pojištění pro transport nemocného (1,5 mil. Kč), pojištění přivolané osoby (80 tis. Kč – pouze pro držitele karty) a pojištění pro repatriaci tělesných pozůstatků (200 tis. Kč). Travel plus je poskytován s nulovou spoluzodpovědností klientů.

Pojištění Travel Plus poskytuje GE Capital Bank ve spolupráci s AMCICO AIG Life (poskytuje životní pojištění v rámci pojistného krytí Travel Plus) a její sesterskou společností AIG CZECH REPUBLIC (poskytuje neživotní pojištění v rámci pojistného krytí Travel Plus).

Držitelé karet Maestro jej mohou získat za měsíční poplatek 83 Kč, držitelé karet MasterCard Standard a Business za 72 Kč. U platebních karet MasterCard Gold je pojistné krytí, které poskytuje Travel Plus již součástí základního pojistného programu.

Pojištění Travel Plus lze aktivovat telefonicky. Klient tedy nemusí navštěvovat obchodní místo GE Capital Bank, v případě, že má zájem o rozšíření pojistné ochrany k platebním kartám.

Počet platebních karet GE Capital Bank se meziročně zvýšil o 48 %

Ke 15. říjnu tohoto roku vydala GE Capital Bank přes 370 tisíc platebních karet. V porovnání s počtem karet ke konci září loňského roku (kdy jich bylo vydáno téměř 258 tisíc) tak došlo k růstu o 48 %.

GE Capital Bank vydává svým klientům výhradně mezinárodní platební karty. Tyto mezinárodní platební kartu může klient získat již při založení účtu. Jde o karty:

_ Maestro
_ Eurocard-MasterCard Standard
_ Eurocard-MasterCard Business
_ Eurocard-MasterCard Gold
_ Eurocard-MasterCard Internet

Neméně důležitý absolutní růstu počtu karet je rostoucí trend zájmu klientů o vyšší typ platebních karet. Svědčí o tom růst počtu embosovaných karet Eurocard-MasterCard. Klienti tedy začínají dávat přednost Eurocard-MasterCard, jež mají oproti elektronickým kartám širší akceptační síť a komplexnější doplňkové služby.

K výhodám platebních karet GE Capital Bank pro klienty patří i možnost stanovit si individuálně limity pro platby a výběr hotovosti pomocí platební karty. Výše limitu závisí pouze na potřebách majitele karty. GE Capital Bank tedy nijak neomezuje klienty při disponování s jejich penězi direktivně stanovenými limity.

GE Capital Bank umožňuje klientům získat při výběrech z bankomatů aktuální informace o zůstatku na svém běžném účtu. Jde o on-line informace, takže se klient dozví, kolik v daném okamžiku skutečně na svém účtu skutečně má. Na výpisech z bankomatů poskytuje GE Capital Bank klientům i aktuální informace o svých produktech a službách.

Aktuální informaci o disponibilním zůstatku na účtuje poskytují všechny bankomaty GE Capital Bank. Bankomatovou síť banky nyní tvoří 265 bankomatů. V porovnání s loňským zářím se počet bankomatů zvýšil o téměř 60 %. Do konce roku chce mít GE Capital Bank 300 bankomatů.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank

O GE Capital Bank:

GE Capital Bank patří mezi největší české peněžní ústavy. Je univerzální bankou, která disponuje širokou sítí poboček. Své služby orientuje zejména na občany a malé a střední firmy. GE Capital Bank staví při posilování své pozice na českém bankovním trhu na mezinárodně uznávaných hodnotách společnosti General Electric. To jí pomáhá být bankou s výrazným klientským přístupem. Peněžním ústavem, který na českém finančním trhu určuje kvalitu služeb.

GE Capital Bank patří do skupiny GE Consumer Finance, která je významnou součástí General Electric. Tato společnost spravuje aktiva ve výši 70 miliard USD a ve více než 35 zemích světa je vedoucím poskytovatelem uvěrových a ostatních finančních služeb pro drobnou a firemní klientelu.

Vedle GE Capital Bank působí v ČR i její sesterské společnosti GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.

Komplexní informace o GE Capital Bank určené pro média najdete na www.gecapital.cz v sekci Tiskové centrum.

O AMCICO AIG Life :
První americko-česká pojišťovna, a.s. působí již deset let na českém pojistném trhu a je první a jedinou pojišťovací společností v ČR, jež byla prestižní nezávislou agenturou oceněna nejvyšším možným ratingem AAA. V roce 2001 se dle povinnosti stanovené zákonem společnost rozdělila na životní a neživotní pojišťovnu – na AMCICO AIG Life a AIG CZECH REPUBLIC.

AMICICO AIG Life patří do skupiny AIG, což je největší finanční a pojišťovací společnost na světě. Akcie této společnosti jsou kótovány na newyorské burze i na burzách v Tokiu, Londýně, Paříži a Ženevě. Společnost má přes 40 000 zaměstnanců ve více než 130 zemích a teritoriích světa. Současná výše majetku společnosti dosahuje 493 miliard amerických dolarů. Tržní hodnota společnosti činí 155 mld USD. Společnost AIG byla oceněna ratingem AAA společností Moody´s a Standard&Poor´s.