FS České spořitelny obměňuje představenstvo svých dvou dcer

Finanční skupina České spořitelny učinila dnes změny v představenstvu Stavební spořitelny ČS a Penzijního fondu ČS. Pan Jiří Plíšek, který doposud zastával funkci předsedy představenstva a generálního ředitele Penzijního fondu ČS, byl dnes zvolen novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Stavební spořitelny ČS. V obou těchto funkcích nahrazuje pana Jiřího Klána. Prvním místopředsedou představenstva Stavební spořitelny ČS byl zvolen pan Friedrich Weiss.

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Penzijního fondu ČS se dnes stal pan Jan Diviš, dosavadní člen představenstva a ředitel úseku finančního řízení fondu.

Stejně tak jako Česká spořitelna prošla v uplynulých letech významnými změnami, které se dotkly všech jejích činností včetně vnitřní organizace, i v dceřiných společnostech se postupně odehrály či ještě odehrávají strategické změny. Jsou zaměřeny na vybudování klientsky orientovaných firem, na posílení jejich konkurenceschop­nosti, efektivnosti hospodaření i na vnitřní flexibilitu. Touto transformací, která se často neobejde ani bez personálních změn, prochází i Stavební spořitelna ČS, komentoval změny v představenstvu Martin Škopek, předseda dozorčí rady Stavební spořitelny.

Kromě pana Jiřího Klána odchází z funkce v představenstvu Stavební spořitelny také paní Olga Polánecká a pan Vladimír Kotlář. Provedenými personálními změnami se zúží počet členů představenstva Stavební spořitelny ČS z původních pěti na čtyři.

Věřím, že se nám podaří využít široký potenciál Stavební spořitelny ČS k tomu, abychom z této banky učinili brzy jedničku na trhu, a to zejména z hlediska kvality služeb a spokojenosti klientů. Využívat k tomu budeme také úzké provázanosti s dalšími dceřinými společnostmi Finanční skupiny České spořitelny. Navážeme na solidní základy, na kterých Stavební spořitelna ČS v současné době stojí, uvedl Jiří Plíšek.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.