Fondy ČSOB dokázaly za 10 dnů shromáždit tolik, co jindy za měsíc: přes miliardu korun

Až trojnásobně větší zájem oproti předcházejícím měsícům projevují od začátku října občané o investice do podílových fondů ČSOB. Během posledních deseti pracovních dnů do nich lidé vložili více než jednu miliardu korun. Z velké části lze tuto zvýšenou pozornost o ČSOB Fondy přisoudit zahájení nové služby banky - ČSOB Klíčového plánu, který odstartoval 2. října. Dosavadní zájem o ČSOB Klíčový plán potvrzuje, že lidé si jsou vědomi toho, jak důležité je správně rozvrhnout a zhodnotit své peníze, ale jen málokdo si s tím ví rady. ČSOB Klíčový plán navrhuje každému, přiměřeně k výši jeho příjmů, správu pohotové finanční rezervy, zhodnocení části peněz pro uskutečnění střednědobých přání a možné zajištění na pozdější věk.

Nejvíce peněz, téměř 600 milionů korun, dokázaly od začátku října přilákat podle očekávání ČSOB fondy peněžního trhu. Velkou důvěru si také získaly dva zajištěné fondy, u nichž probíhá v současnosti zvýhodněné upisovací období. Do těchto fondů, ČSOB Světový Click+ 4 a ČSOB Reverzní Click, investoři vložili více než 300 milionů Kč. Zbylých sto milionů korun si rozdělily profilové, dluhopisové a akciové fondy. „Jsme potěšeni, že lidé akceptují návrhy Klíčových radců a že se nám svěřují se svými sny a cíli. Rozhodně je patrný příklon jak k fondům, jimiž se lze lépe bránit proti nízkých úrokovým mírám, ale také k životnímu pojištění či penzijnímu připojištění, tedy dlouhodobým alternativním investicím.“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu.

ČSOB Klíčový plán je unikátní službou, která nabízí od začátku října každému občanovi ČR zjistit zdarma a během dvaceti minut na kterékoliv pobočce ČSOB, jaké jsou možnosti jeho finančních prostředků a jak nejlépe maximalizovat efekt ze všech dostupných daňových úlev a státních podpor. Klíčový plán je založen na zmapování finanční situace klienta, stanovení jeho cílů a na správné kombinaci jednotlivých finančních nástrojů. Služba je určena jak klientům ČSOB, tak i jiným zájemcům a pro jeho vypracování nejsou stanoveny žádné omezující podmínky.