Fond T-Mobile: Suprácká knihovna vítá první čtenáře

Praha/Louny, 7. září 2006 – Beruška, na které se dá sedět i ležet, pohodlná sedadla a lehadla, barevné kapsáře s časopisy, magnetické tabule ve tvaru zvířátek, malované zástěny a další s fantazií pojaté, přesto praktické předměty čekají ode dneška na své čtenáře v Suprácké knihovně v ulici SNP v Lounech. Vybavení přišlo na 70 000 Kč. Městská knihovna tyto finanční prostředky pro vylepšení dětského oddělení získala z Fondu T-Mobile prostřednictvím Komunitní nadace Euroregionu Labe.

„Letos jsme ve Fondu T-Mobile výrazně navýšili objem peněz určených pro neziskových sektor. Zatímco loni bylo v grantovém řízení rozděleno necelých 2,5 milionu korun, letos je to trojnásobek,“ konstatuje Martina Kemrová, tisková mluvčí společnosti, a dodává: „Na Lounsku bude z Fondu T-Mobile financováno celkem 28 projektů ve výši téměř 2 miliony korun.“

Do pobočky lounské Městské knihovny, ode dneška Suprácké knihovny, denně zavítá kolem padesátky dětských čtenářů. K dispozici je kromě knih i bohatý archiv CD-ROMů a počítače s přístupem na internet. „Výborná je také naše spolupráce s místními mateřskými, základními a středními školami, pro které pravidelně připravujeme knihovnické vzdělávací lekce,“ dodává Dagmar Bahnerová, ředitelka Městské knihovny. Suprácká knihovna bude otevřena v pondělí a pátek od 10 do 15.30 hodin a v úterý a ve čtvrtek od 10 do 17.30 hodin.

Kromě udílení grantů z Fondu T-Mobile určených pro regiony, kde T-Mobile působí – tedy Lounsko, Královéhradecko a městská část Praha 11 – proběhl letos také 1. ročník Fondu T-Mobile pro zaměstnance. Ti mohli doporučit jakoukoliv neziskovou organizaci, jejíž činnost je jim sympatická, nebo ve které přímo sami pracují. Na základě tohoto doporučení pak příslušná organizace mohla přihlásit svůj projekt do grantového řízení.

Kompletní seznam podpořených organizací a podrobné informace o úspěšných projektech naleznete na stránkách www.lepsisvet.cz a stránkách nadací www.nadacevia.cz a www.komunitninadace.cz.