Fio, burzovní společnost připravuje pro své klienty rozšíření nabídky o FOREX a další novinky

[Tisková zpráva] Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, navýšila v roce 2010 počet svých klientů o cca 9.000. Stejně jako v roce 2009 pro investory i letos připravuje novinky – nejvýznamnější je rozšíření nabídky o FOREX.

Fio, burzovní společnost, aktuálně připravuje novou koncepci produktu pro zajištění proti devizovému riziku při investování – tzv. měnového úvěru. Ten bude nově poskytován přímo na obchodním účtu kontokorentním způsobem podle aktuální potřeby klienta a získat jej bude možné jednoduše bez návštěvy pobočky, totiž elektronicky. Dále je připravován upgrade aplikace e-Broker z hlediska poskytovaných dat i funkcí.

Nejvýznamnější novinkou je však plánované rozšíření nabídky produktů o FOREX. Cílem je implementace plnohodnotné obchodní platformy pro intradenní obchodování, která by poskytovala streamovaná data, rozsáhlou sadu nástrojů technické analýzy a další funkce pro obchodování s cizími měnami.

V současné době mohou klienti Fio obchodovat základní měnové páry prostřednictvím futures kontraktů na CME. Nově chceme rozšířit možnost obchodování o další zajímavé instrumenty na pro retail zajímavém a rychle rostoucím trhu, uvádí k tomu Jan Bláha, vedoucí divize Trhy Fio.