Fio nabízí možnost zúčastnit se primárního úpisu akcií pojišťovacího giganta PZU na varšavské burze

[Tisková zpráva] Fio, burzovní společnost, největší český on-line broker, umožňuje svým klientům zúčastnit se primárního úpisu akcií polské pojišťovny PZU na varšavské burze. Úpis pro individuální investory probíhá do 28.4.2010, 9:00 hod.

Klienti Fio, burzovní společnosti, a.s. se mohou účastnit primárního úpisu pojišťovací společnosti PZU (Powszechny Zaklad Ubezpieczeń) na varšavské burze. Úpis přes Fio je možný telefonicky nebo na pobočkách do 28.4. 9:00 hod., s ohledem na průběh úpisu je však ze strany emitenta vyhrazena možnost zkrácení termínu. Počet vydávaných akcií je 25 819 337, cena jedné akcie při primárním úpisu se pohybuje v rozmezí 283,5 – 312,5 PLN. Individuální investoři mohou upsat minimálně 3, maximálně 30 akcií, a to ve zvoleném cenovém pásmu.

PZU patří mezi největší pojišťovny v Polsku a operuje též i v ostatních zemích střední a východní Evropy. Pojišťuje více než 25 milionů Poláků, přičemž těží z dvousetleté tradice v oblasti pojišťovnictví. Vyjma oblasti pojišťovnictví PZU Group vlastní třetí největší penzijní fond v Polsku a investiční fond. Podíl vydaných akcií na celkovém kapitálu činí až 29,9 %.