FINEP zahajuje výstavbu II. etapy bytového projektu Nová Harfa

Byt v hodnotě 6 milionů korun vítěze reality show VyVolení II. bude v těsném sousedství prvního „VyVoleného“Vladka Dobrovodského

V těchto dnech začíná výstavba II. etapy největšího bytového projektu v Praze po roce 1989 Nová Harfa. II. etapa nabízí celkem 391 bytových jednotek. Celkem postaví FINEP v této lokalitě 2000 nových bytů. V tuto chvíli je prodáno již 30% bytů II. etapy a zároveň 75% bytů I. etapy projektu.

Ceny bytů na Nové Harfě se pohybují v rozmezí 25 000 – 38 000 Kč/m2 bez DPH. Nejvíce bytových jednotek druhé etapy projektu Nová Harfa je v dispozičním řešení 2+kk a 3+kk které jsou stále nejžádanější. Součástí II. etapy Nové Harfy je náměstí s vodním prvkem, odpočinkové zóny, obchody a restaurace. Podél náměstí povede jednosměrná komunikace, která bude lemována zelení.

Kompletně zařízený byt vítěze druhého dílu pořadu VyVolených se nachází v nové rozvíjející se pražské lokalitě. Byt 3+kk s terasou a zahradou je umístěn v II. etapě projektu, která bude dokončena ve druhé polovině roku 2007. Cena bytu včetně kompletního vybavení je 6 mil. Kč. FINEP v současné době dokončuje hrubou stavbu I. etapy projektu Nová Harfa.

„Byt VyVoleného II s dispozicemi 3+kk bude mít rozlohu 90 m2 a terasu s předzahrádkou o rozloze 52,6 m2,“ říká Pavla Temrová, tisková mluvčí FINEP a dodává: „Nová Harfa je dynamicky se rozvíjející pražskou lokalitou, kde je nově budována veškerá infrastruktura pro bydlení a podnikání, podél Rokytky vznikne pás zeleně s kvalitní parkovou úpravou.“

Projekt Nová Harfa společnosti FINEP oživí Nové Vysočany kromě jiného vybudováním bulváru ve stylu širokých pařížských ulic. „Vysočany mají minimálně stejný potenciál k proměně a růstu jako například smíchovský Anděl. Proto nestavíme jen byty, ale chceme zajistit i dostatek komerčních ploch k vytvoření kompletního zázemí pro nové obyvatele“, popisuje strategii výstavby Temrová. Během úvodní etapy výstavby vznikne kolem 2500 m2 komerčních ploch. Již za dva roky budou moci obyvatelé Vysočan využít k vánočním nákupům nové obchodní centrum a nákupy si zpříjemnit návštěvou řady kaváren a restaurací.

DALŠÍ INFORMACE:

Území pražských Vysočan na sebe strhlo pozornost veřejnosti vybudováním multifunkční Sazka Areny, v jejímž okolí vznikne celá řada dalších sportovišť. Vyroste zde i nové obchodně administrativní centrum Zelený ostrov. Starousedlíci i noví obyvatelé Vysočan díky jejich revitalizaci objeví kouzelné procházkové trasy a nově kultivované parky v sousedství meandrující Rokytky. Právě v takovém prostředí mohou žít i obyvatelé dosud největšího bytového projektu v Praze i České republice – Nová Harfa.

Z hlediska výborné dopravní dostupnosti je nepochybně důležitá Poděbradská ulice se zastávkami tramvajových a autobusových linek, které míří ke stanicím metra trasy B Vysočanská a Palmovka, a které zajišťují rychlé spojení s centrem metropole. Nedaleko je modernizované nádraží Praha – Libeň, které je jednou z prvních součástí budoucí pražské vlakové integrované sítě a v budoucnu zajisté velmi zjednoduší spojení s dalšími oblastmi Prahy. Při cestě autem je výhodou blízké napojení na Kbelskou a Průmyslovou ulici, které zprostředkovávají výjezd ke všem důležitým pražským výpadovkám.

Z pohledu občanské vybavenosti je velkou výhodou snadná dosažitelnost mateřské a základní školy u náměstí OSN v centru Vysočan, kde rovněž najdeme gymnázium, supermarket Delvita, o něco dále po Sokolovské ulici pak poštu, polikliniku a také divadlo Gong. Kromě toho jsou v rychlém dosahu i takové atrakce jako například letní bobová dráha na Proseku nebo aquapark u rozsáhlého shopping parku Tesco v Letňanech.

• Nejmenší bytové studio: 1+kk (30,9 m2)
  • Největší byt: 4+1 (99,6 m2 obytné plochy)
  • Nejdražší byt: 4.640.108 Kč
  • Nejlevnější bytové studio: 803.400 (+ DPH)

Ceny bytů

Metr čtvereční bytové plochy se prodává v závislosti na poloze bytu v objektech v rozmezí od 25 000 Kč/m2 bez DPH.

Dokončení projektu: II. etapa druhá polovina roku 2007