FINEP zahajuje II. etapu největšího bytového projektu Nová Harfa

FINEP v současné době zahajuje realizaci II. etapy projektu Nová Harfa, který je největším bytovým projektem po roce 1989. I. Etapa nabízí celkem 391 bytových jednotek. Celkem postaví FINEP v této lokalitě 2000 nových bytů.

V tuto chvíli je již prodáno nebo rezervováno více než 60% bytů a bytových studií I.etapy projektu, říká Ing. Petr Škarka, manažer projektu Nová Harfa a dodává: Nové Vysočany jsou dynamicky se rozvíjející pražskou lokalitou, kde je nově budována veškerá infrastruktura pro bydlení a podnikání, podél Rokytky vznikne pás zeleně s kvalitní parkovou úpravou. Samotný projekt s sebou v prvních dvou etapách přinese výsadbu více než 12.000 dřevin a křovin.

Ceny bytů na Nové Harfě se pohybují v rozmezí 25 000 – 35 000 Kč/m2 bez DPH. Nejvíce bytových jednotek v první i druhé etapě projektu Nová Harfa je v nejžádanějším dispozičním řešení 2+kk, a 3+kk.

Projekt Nová Harfa společnosti FINEP oživí Nové Vysočany kromě jiného vybudováním bulváru ve stylu širokých pařížských ulic. Vysočany mají minimálně stejný potenciál k proměně a růstu jako například smíchovský Anděl. Proto nestavíme jen byty, ale chceme zajistit i dostatek komerčních ploch k vytvoření kompletního zázemí pro nové obyvatele, popisuje strategii výstavby Petr Škarka. Během úvodní etapy výstavby vznikne kolem 2500 m2 komerčních ploch. Již za dva roky budou moci obyvatelé Vysočan využít k vánočním nákupům nové obchodní centrum a nákupy si zpříjemnit návštěvou řady kaváren a restaurací.

Území pražských Vysočan na sebe strhlo pozornost veřejnosti vybudováním multifunkční Sazka Areny, v jejímž okolí vznikne celá řada dalších sportovišť. Vyroste zde i nové obchodně administrativní centrum Zelený ostrov. Starousedlíci i noví obyvatelé Vysočan díky jejich revitalizaci objeví kouzelné procházkové trasy a nově kultivované parky v sousedství meandrující Rokytky. Právě v takovém prostředí mohou žít i obyvatelé dosud největšího bytového projektu v Praze i České republice – Nová Harfa.

Z hlediska výborné dopravní dostupnosti je nepochybně důležitá Poděbradská ulice se zastávkami tramvajových a autobusových linek, které míří ke stanicím metra trasy B Vysočanská a Palmovka, a které zajišťují rychlé spojení s centrem metropole. Nedaleko je modernizované nádraží Praha – Libeň, které je jednou z prvních součástí budoucí pražské vlakové integrované sítě a v budoucnu zajisté velmi zjednoduší spojení s dalšími oblastmi Prahy. Při cestě autem je výhodou blízké napojení na Kbelskou a Průmyslovou ulici, které zprostředkovávají výjezd ke všem důležitým pražským výpadovkám.

Z pohledu občanské vybavenosti je velkou výhodou snadná dosažitelnost mateřské a základní školy u náměstí OSN v centru Vysočan, kde rovněž najdeme gymnázium, supermarket Delvita, o něco dále po Sokolovské ulici pak poštu, polikliniku a také divadlo Gong. Kromě toho jsou v rychlém dosahu i takové atrakce jako například letní bobová dráha na Proseku nebo aquapark u rozsáhlého shopping parku Tesco v Letňanech.

• Nejmenší bytové studio: 1+kk (30,9 m2)
  • Největší byt: 5+kk (158 m2 obytné plochy)
  • Nejdražší byt: 7.231.875 Kč vč. DPH
  • Nejlevnější bytové studio: 803.400 (+ DPH)

Ceny bytů

Metr čtvereční bytové plochy se prodává v závislosti na poloze bytu v objektech v rozmezí od 25 000 Kč/m2 bez DPH.

Dokončení projektu: dokončení I. etapy – jaro 2007