FINEP vstupuje na slovenský trh

Praha, 10. května 2006 – FINEP zahajuje tento týden prodej bytů svého prvního bytového projektu v Bratislavě. Spoluinvestory projektu jsou Czech and Slovak Property Fund ze skupiny České spořitelny a slovenská společnost P&PARK s.r.o. Výše investice projektu v Bratislavě je 700 milionů Kč.

„Ke vstupu na bratislavský trh nás vedla zvýšená poptávka po kvalitním a cenově dostupném bydlení,“ říká předseda představenstva FINEP a.s. Bratislava Jiří Pecháček. „Vstup na slovenský trh ulehčila skutenčost, že obě krajiny vycházejí v oblasti bydlení z podobných tradicí, standardů i očekávání.“

Společnost FINEP má na Slovensku dlouhodobé podnikatelské záměry. Činnost zahajuje projektem Jégého alej, situovaným do atraktivní rezidenční čtvrti Bratislava – Ružinov. „Na podzim budeme realizovat výběrové řízení na stavební firmu pro projekt, oslovíme jak české, tak slovenské stavební společnosti,“ uvedla předsedkyně představenstva FINEP Jégého alej a.s., Katarína Lindbergh. „Náklady na výstavbu prvních dvou etap projetu představují přibližně 700 mil. Kč“.

Kromě 499 bytových a apartmánových jednotek o rozloze 30.600 m2 obytné plochy které budou tvoři první etapu projektu, nabídně objekt dalších 3.000 m2 pro obchodní a restaurační účely. Architektonicky členitá stavba s dvanácti, resp. patnácti podlažími, zakončená věží s 21 nadzemními podlažími. Projekt bude disponovat 1 až 5 pokojovými bytovými jednotkami s celkovou rozlohou 40 až 200 m2. Cena se bude pohybovat od 32.000 do 46.000 slovenských korun na m2.

Prodej prvních 294 bytů byl zahájen tento týden, kdy společnost FINEP otevřela v Bratislavě prodejní centrum. Výstavba prvního objektu je plánovaná na začátek příštího roku, byty budou dokončeny na konci roku 2008.