Finančním ředitelem Skanska CZ bude Petr Dvořák

P r a h a (19.dubna 2006) – Novým finančním ředitelem skupiny Skanska v ČR a SR se podle dnešního rozhodnutí představenstva stane od 1. května 2006 Petr Dvořák, dosavadní ekonomicko-správní ředitel Divize Pozemní stavitelství Čechy. Dozorčí rada společnosti také zvolila Petra Dvořáka k témuž datu novým členem představenstva. Petr Dvořák tak nahradí RNDr. Miroslava Tvrdého, který v obou funkcích k 30. dubnu končí.

Ing. Petr Dvořák se narodil v roce 1962, v roce 1989 absolvoval výrobně-ekonomickou fakultu VŠE v Praze a ve společnosti Skanska pracuje od roku 1999. Postupně absolvoval funkce projektového účetního a ekonomického ředitele různých složek společnosti a v současné době zastává funkci odborného ekonomicko-správního ředitele Divize Pozemní stavitelství Čechy.

Petr Dvořák je ženatý, hovoří plynně anglicky a rusky a mezi jeho zájmy patří basketbal, tenis, cestování, rodina a knihy.

Mezi jeho priority ve funkci finančního ředitele bude patřit další posílení kontrolních mechanismů a rozvíjení řídicích procesů, které úspěšně zavedl jeho předchůdce.