Finanční skupina Dimension zvýšila obraty i kapitál

Společnosti koncernu Dimension, finanční služby, ukončily loňské hospodaření nárůstem objemu obchodů. Konkrétně společnost DS Leasing profinancovala 1,582 miliardy Kč, což je o 201 milion Kč (14,6 procent) více než v roce 2005. Factoringová společnost DS Factoring zpracovala pohledávky za 1,648 miliardy Kč, což znamená meziroční růst ve výši 222 mil. Kč (15,6 procent).

„Je patrný další nárůst v oblasti operativního leasingu o více než 20 procent. To odpovídá trendům v celém leasingovém odvětví,“ komentoval výsledky ředitel pro obchod a marketing Pavel Strašák. „Potvrzuje se také, že leasing a factoring se ve službách rostoucím firmám vzájemně podporují a doplňují,“ dodal.

Skupina Dimension také v prosinci roku 2006 navýšila kapitál o 106 milionů korun, tedy více než o třetinu. Od takto posíleného finančního zázemí si slibuje výhodnější pozici jak pro poskytování financování, tak pro získávání zdrojů refinancování.

Finanční skupina Dimension se řadí mezi české špičky v oblasti nebankovního financování. Svými finančními produkty oslovuje firemní i soukromou klientelu. Vloni oslavila 15 let existence. Společnosti DS Leasing, DS Leasing Full Service a DS Factoring jsou ve 100procentním vlastnictví akciové společnosti Dimension.