Finanční skupina České spořitelny spravuje již více než 100 miliard Kč

Finanční skupina České spořitelny spravuje přes 100 miliard Kč. Je tak druhým největším správcem aktiv na českém trhu. Objem majetku, který spravuje Investiční společnost České spořitelny dosáhl v průběhu měsíce března 2005 výše 64 miliard Kč. Česká spořitelna prostřednictvím správy aktiv a privátního bankovnictví obhospodařovala k 28. 2. 2005 majetek v objemu 38 miliard Kč.

Mezi klienty patří kromě pojišťoven a penzijních fondů také města a obce, organizace neziskového sektoru, obchodní společnosti a individuální investoři. Podle údajů Asociace pro kapitálový trh nám patří v oblasti správy aktiv necelých 17% podíl na trhu. V oblasti správy prostředků finančních investorů v současné době spravujeme technické rezervy tří významných pojišťoven a prostředky dvou penzijních fondů uvedl Radek Urban, ředitel odboru Správy aktiv České spořitelny.

Kromě individuální správy aktiv spravuje ČS dalších více než 64 mld. korun svěřených institucemi a privátními osobami do otevřených podílových fondů Investiční společnosti ČS, která je 100% dceřinou společností ČS.

Důvěru klientů a úspěšnost našich produktů a služeb vyjadřuje velikost svěřeného majetku. Největší rozsah služeb spojených s prodejem podílových listů a největší prodejní síť přispívají ke spokojenosti více než 350 tisíc podílníků obhospodařovaných fondů, konstatoval Martin Burda, ředitel úseku investičních produktů České spořitelny.

Z celkové hodnoty vlastního kapitálu 64 miliardy Kč ve fondech Investiční společnosti České spořitelny (ISČS) jsou objemově ve svých kategoriích největší Sporoinvest se 43 miliardy Kč, dále zástupce dluhopisových fondů Sporobond s 12 miliardy Kč a akciový Sporotrend s vlastním kapitálem přesahujícím 2,8 miliardy Kč. ISČS si tak upevnila svoje postavení na českém trhu s tuzemskými otevřenými podílovými fondy.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.