Finanční pomoc Poštovní spořitelny se mění v konkrétní činy

Poštovní spořitelna darovala v rámci své jarní kampaně „Města sobě“ přes 205 tisíc korun na různé charitativní projekty. Postižené děti z východočeského Neratova se díky této pomoci podívaly letošní léto k moři.

Sdružení Neratov se také díky finanční pomoci od Poštovní spořitelny povedlo vybudovat sociální, charitativní a zdravotnické zařízení. „V letošním roce jsme měli velkou ambici, vyvézt naše chlapce a děvčata s lehkým mentálním postižením k moři do Chorvatska. To se nám nakonec povedlo. Mohli jsme uskutečnit dovolenou pro dvě skupiny v chorvatské Istrii, v Poreči a na Zelené Laguně, “ uvedl Ludvík Klimeš ze Sdružení Neratov.

„Regionální kampaně spojené s premiérou filmu Vratné lahve ukázaly na rozměr Poštovní spořitelny, která má zájem pomáhat na místní úrovni tam, kde je opravdu potřeba. Roadshow Města sobě podpořila obecně prospěšné projekty v jednadvaceti městech,“ řekl Martin Orság, manažer marketingové komunikace Poštovní spořitelny.

V rámci kampaně „Města sobě“ vybrala Poštovní spořitelna jako generální partner filmu Vratné lahve celkem 23 489 lahví a do měst rozdělila částku přes 205 tisíc korun.

V obci Neratov navíc pomohla Poštovní spořitelna již poněkolikáté. V loňském i letošním roce se podílela na organizaci neratovských poutních slavností a tradičních Běhů Terryho Foxe. „Těšíme se, že i v budoucnu budeme s Poštovní spořitelnou spolupracovat,“ dodal Ludvík Klimeš.

Pro handicapované spoluobčany má Poštovní spořitelna jako jediná banka na českém trhu speciální účet Handicap, který vychází z potřeb osob s postižením. Pro každého držitele průkazu mimořádných výhod (TP, ZTP, ZTP/P) nabízí snížení poplatků a část služeb zdarma.