Factoringové společnosti profinancovaly v 1. čtvrtletí 2007 pohledávky za více než 28 miliard korun

Factoringové společnosti v České republice sdružené v Asociaci factoringových společností profinancovaly v 1. čtvrtletí 2007 pohledávky za 28,092 miliardy korun, což je o téměř 7 miliard více než za stejné období loňského roku. I přesto, že letos se započítává i obrat nového člena Asociace Raiffeisen bank, je nárůst factoringových obchodů patrný.

Nejlepších výsledků ve factoringu dosáhla opět společnost Transfinance a.s., která od ledna do března letošního roku odkoupila pohledávky v hodnotě 6,242 miliardy korun. Naše společnost si tak udržela vedoucí postavení s více než dvaadvacetipro­centním tržním podílem, zhodnotila čerstvá čísla JUDr. Ing. Jana Němečková, předseda představenstva společnosti Transfinance a.s.

České factoringové společnosti profinancovaly tuzemské pohledávky v hodnotě 22,032 miliardy korun. Objem obchodů exportního factoringu dosáhl částky 5,374 miliardy korun. Hodnota profinancovaných importních pohledávek byla vyčíslena na 686 milionů korun.