Factoring ČS se s obratem 22,5 mld. Kč stal loni lídrem factoringového trhu

Celkový obrat společnosti Factoring České spořitelny se v roce 2004 zvýšil téměř o 40 % na 22,5 mld. Kč. S tržním podílem přes 27 % se tak posunula na první místo mezi factoringovými společnostmi sdruženými v Asociaci factoringových společností ČR.

Zatímco dodavatelé na tuzemský trh mají většinou zájem o financování, správu a inkaso pohledávek, proexportně zaměřené společnosti hledají kromě financování a správy pohledávek také jejich pojištění, řekl Rudolf Hanták, předseda představenstva a generální ředitel Factoringu České spořitelny.

Úspěšně se vyvíjel obrat z tuzemských pohledávek za dodávky zboží a služeb, tak i obrat z exportního factoringu, kdy společnost odkupuje pohledávky českých obchodníků u zahraničních odběratelů.

Vyšší obrat z exportního factoringu o téměř 0,5 mld. Kč oproti roku 2003 odráží pozitivní trend růstu celkových vývozů českých exportérů po vstupu do EU, dodává Rudolf Hanták.

Factoring České spořitelny, a.s. je moderní finanční společnost působící v oblasti factoringových operací. Je členem největší sítě factoringových organizací na světě Factors Chain International (FCI) s více jak 150 členy ve více než 50 zemích světa a zároveň zakládajícím členem Asociace factoringových společností v České republice.

Vývoj obratu v letech 2002–2004
2002 2003 2004