Factoring ČS meziročně zvýšil obrat o 14 % na 13,4 mld. Kč

Společnost Factoring České spořitelny, která se specializuje na financování pohledávek za tuzemskými i zahraničními odběrateli, zvýšila meziročně v prvním pololetí tohoto roku celkový obrat o více než 14 % na 13,4 mld. Kč. Nejvíce se na nárůstu podílel tuzemský factoring, který se zvýšil o necelých 1,4 mld. Kč. Factoring ČS si tak i nadále udržuje první místo mezi factoringovými společnostmi sdruženými v Asociaci factoringových společností ČR (AFS).

„Výhodou našich služeb je, že kromě financování či pojištění pohledávek pro klienty zajišťujeme také správu všech postoupených pohledávek, jejichž průměrná výše se meziročně zvýšila o 15 % na 105 tis. Kč,“ zdůraznil Lubomír Civín, generální ředitel Factoringu ČS.

Factoring ČS rozšiřuje i nadále své působení v regionu střední a východní Evropy. Po vzniku Factoringu Slovenskej sporiteľně v roce 2002 založil v dubnu tohoto roku novou dceřinou společnost Erste Factoring v Chorvatsku. Factoring ČS se tak stává kompetenčním centrem nově vznikajících factoringových dcer v rámci skupiny Erste Bank.

Factoring České spořitelny, a.s. je členem největší sítě factoringových organizací na světě Factors Chain International (FCI) s více než 150 členy ve více než 50 zemích světa a zároveň zakládajícím členem Asociace factoringových společností v České republice.