Factoring České spořitelny meziročně zvýšil obrat o 3 miliardy korun

Společnost Factoring České spořitelny, která se specializuje na financování pohledávek za tuzemskými i zahraničními odběrateli, zvýšila v prvním pololetí roku 2003 meziročně obrat z postoupených pohledávek ze 4,1 miliardy Kč na 7 miliard Kč.

Rostoucí zájem o alternativní formy provozního financování převážně malých a středních podniků a úzká spolupráce s akcionářem Českou spořitelnou znamenaly pro Factoring České spořitelny první místo v tuzemském factoringu mezi členy Asociace factoringových společností v ČR, poznamenal předseda představenstva, Ing. Rudolf Hanták.

Společnost nyní kontroluje čtvrtinu trhu, jehož celkový obrat podle předběžných výsledků Asociace factoringových společností dosáhl za prvních šest měsíců 28,4 miliard Kč.

Naši klienti oceňují především kvalitu našich produktů a rychlost, s jakou jsme schopni zahájit spolupráci, což je jedna z významných výhod factoringu, dodal Rudolf Hanták.

Factoring České spořitelny patří mezi tři největší factoringové společnosti v České republice a od roku 2001 je členem Finanční skupiny České spořitelny. Podstatou factoringu je odkup a správa pohledávek s možností zajištění rizik neplacení včetně profinancování vůči smluvně dohodnutým odběratelům jak v tuzemsku, tak v zahraničí.

Ing. Martin Štěpka
Ředitel obchodu a marketingu