Evropský pojišťovací koncern UNIQA s lepším výsledkem

Pojišťovací skupina UNIQA Group Austria s aktivitami v šestnácti zemích zvýšila za prvních šest měsíců 2006 svůj hospodářský výsledek oproti loňsku o 31 % na 122 milionů EUR. Pojistné koncernu vzrostlo ve sledovaném období o 8,3 % na 2,355 miliardy EUR. Pojišťovny UNIQA mimo domácí rakouský trh se na tomto výsledku podílely již bezmála třetinou, když jejich pojistné činilo 738 milionů EUR.

Velmi dynamicky se rozvíjelo životní pojištění, a to zejména mimo vlastní Rakousko, kde dosáhlo tempa růstu 10 %. Zahraniční podíl v tomto segmentu se tak zvýšil na 30 %.

V neživotním pojištění zaznamenala UNIQA růst o 6,2 %, přičemž zahraniční společnosti vykázaly rovněž vyšší dynamiku a jejich podíl na pojistném skupiny se zvýšil již na 39 %.

Česká součást koncernu, UNIQA pojišťovna, rostla v meziročním srovnání v prvním pololetí 2006 o 11,6 %, když předepsala na pojistném celkem 1,563 miliardy korun. Dynamicky se rozvíjelo zejména životní pojištění, v němž se zvýšilo pojistné o bezmála 25 %, zatímco majetkové segmenty vzrostly o 8,1 %.

K poslednímu červnu měla UNIQA pojišťovna ve svém kmeni 334 tisíc pojistných smluv, o více než 10 % více než loni.