Evropská skupina UniCredit Leasing uzavřela rok 2009 s čistým ziskem 117 miliónů EUR

[Tisková zpráva] V roce 2009 si UniCredit Leasing udržel vedení na evropském leasingovém trhu a vykázal zisk 117 milionů EUR. Navzdory obtížným podmínkám na evropském trhu, leasingové divize skupiny UniCredit Group uzavřely minulý rok s více než 112 000 smlouvami a objemem nových obchodů přesahujícím 8 miliard EUR.

• Přes 112 000 nových smluv v hodnotě 8 miliard EUR
  • Celkový obrat skupiny UniCredit Leasing dosáhl 794 miliónů EUR
  • Operativní náklady na provoz sítě zásadně sníženy o 10 %
  • Hrubý zisk před zdaněním byl stabilní a činil 525 miliónů EUR
  • Síť UniCredit Leasing je v 17 zemích a čítá více než 2 900 zaměstnanců

Za rok 2009 dosáhla společnost obratu 794 miliónů EUR, zatímco se díky hospodářským škrtům snížily náklady o 27 miliónů EUR oproti roku 2008 (10% pokles v meziročním srovnání). Nehledě na složitou ekonomickou situaci hrubý zisk před zdaněním zaznamenal pouze 4% snížení oproti minulému roku a činil v loňském roce 525 miliónů EUR.

Obchodní struktura UniCredit Leasing využívá celoevropské sítě umožňující úzkou spolupráci se zákazníky, hlavně při mezinárodních jednáních. Toto vyústilo ve zvětšení podílu na trhu v Evropě a nyní je UniCredit Leasing hodnocen jako firma v první trojici firem, které posilují podíl na trhu, ve 13 ze 17 zemí, kde společnost operuje.

“Zvolili jsme správnou cestu k přečkání ekonomické krize a dokázali jsme uchránit naši schopnost vytvářet hodnoty a udržovat trvalý růst,“ řekl Massimiliano Moi, CEO společnosti UniCredit Leasing S.p.A.

Dle oficiálních dat zvýšila společnost svůj podíl na trhu v 10 zemích a nyní pokrývá přibližně 9 % evropského leasingového trhu.