Eva Kárníková nastupuje do MasterCard Europe

[Tisková zpráva] Pražská kancelář MasterCard Europe se od 1. října 2010 rozrostla o dalšího člena.

Posilou společnosti MasterCard Europe se stala Ing. Eva Kárníková, MBA, která je zodpovědná za řízení a rozvoj vztahů s důležitými obchodními partnery v České republice, Slovensku, Slovinsku a Chorvatsku. Eva Kárníková přichází do pražské kanceláře MasterCard Europe ze společnosti Diners Club Czech, kde pracovala na pozici Managing Director více než deset let. Pod jejím vedením dosáhla Diners Club Czech stabilního růstu obratu a několikanásobného navýšení sítě partnerských obchodníků.

„Platební karty se ve střední a východní Evropě dynamicky rozvíjí. Těším se, že budu moci zúročit zkušenosti získané v tomto odvětví a zároveň blíže poznat trhy platebních karet v dalších zemích. Mezinárodní prostředí vyzývá k získávání nových obchodních příležitostí a já věřím, že budu moci přispět k jejich rozvoji,“ uvedla Eva Kárníková, obchodní ředitelka pro rozvoj akceptace MasterCard Europe v České republice, Slovensku, Slovinsku a Chorvatsku.

Eva Kárníková přichází do společnosti MasterCard s několikaletými zkušenostmi z oblasti finančnictví. Platebními kartami se zabývá od 90. let, tedy od jejich počátku. Než v roce 1999 nastoupila do společnosti Diners Club Czech zastávala po devět let řadu vedoucích pozic ve společnosti IPB Bank, dnešní ČSOB Bank. O kompetentnosti Evy Kárníkové svědčí i její vzdělání. Kromě pětiletého studia na Vysoké škole ekonomické v Praze má za sebou také studium na Conn Graduate School of Community Banking v Oklahomě v USA a MBA studium na Sheffield Hallam University ve Velké Británii.

„Jsem rád, že člověk s takovými zkušenostmi jako je Eva, bude součástí našeho týmu. Ve své nové pozici bude zajišťovat rozvoj současných obchodních příležitostí a řízení v oblastech jako jsou bezkontaktní a mobilní platby s partnery z maloobchodního světa,“ uvedl Brian Lang, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.