Euromoney: Nejlepší bankou v regionu je Raiffeisen

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) a její východoevropský holding Raiffeisen International Bank-Holding AG byly vyhlášeny „Nejlepší bankou ve střední a východní Evropě“. Časopis Euromoney udělil jednotlivým bankám ze skupiny dalších pět místních cen.

Skupina Raiffeisen získala od časopisu Euromoney ocenění pro nejlepší banku ve střední a východní Evropě již počtvrté, z toho potřetí v řadě. Časopis o ocenění rozhodl na základě expanze všech obchodních segmentů a vedoucí pozici ve Společenství nezávislých států. Skupina tak získala třetí významné ocenění od mezinárodních médií v poslední době, na podzim 2006 získala podobnou cenu od časopisu The Banker a letos na jaře od Global Finance.

„V posledních dvou letech jsme více než zdvojnásobili počet našich klientů na 12,5 milionu. Jsem rád, že Euromoney opět ocenil naší dynamiku růstu,“ komentoval ocenění generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Kromě ocenění pro nejlepší banku regionu získala skupina Raiffeisen i pět regionálních titulů. Nejlepšími bankami ve svých zemích byly oceněny dceřiné banky v Albánii, Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Slovensku. Společnost Raiffeisen Investment AG získala cenu za „Nejlepší investiční banku v Černé Hoře“.

Časopis Euromoney je jedním z nejvýznamnějších světových měsíčníků zaměřených na finance, bankovnictví a kapitálové trhy. Ocenění za kvalitu letos uděloval popatnácté, jsou určeny pro nejlepší finanční instituce jednotlivých trhů a produktových sektorů, stejně jako pro nejlepší banky ve více než 100 zemích. Více informací lze získat na http://www.euromoney.com.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.