Euromoney: nejlepší bankou regionu je Raiffeisen

Skupina Raiffeisen opět získala prestižní cenu pro nejlepší banku ve střední a východní Evropě od časopisu Euromoney. Dceřiné banky ze skupiny Raiffeisen dále získaly ocenění pro nejlepší banky v pěti zemích regionu.

Uznávaný britský finanční časopis Euromoney v úterý večer vyhlásil Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) a Raiffeisen International Bank-Holding AG nejlepší bankou ve střední a východní Evropě. Síťové banky v Albánii, Bělorusku, Bosně a Hercegovině, Kosovu, Srbsku a na Slovensku navíc získaly ocenění pro nejlepší bankou na tamních trzích.

Cenu pro nejlepší banku ve střední a východní Evropě získala skupina Raiffeisen již počtvrté v řadě. „Rozhodnutí poroty potvrzuje, že jsme se vydali správným směrem. I v náročném tržním prostředí jsme dokázali pokračovat v růstu a ziskovosti,“ uvedl předseda představenstva RZB Walter Rothensteiner. „Porota rovněž ocenila, že se nám podařilo pokročit v integraci nově získaných bank a zároveň jsme zvýšili počet klientů o 1,6 milionů,“ dodal předseda představenstva Raiffeisen International Herbert Stepic.

V Albánii byla Raiffeisen Bank Sh.a., která je největší bankou v zemi, vyhlášena nejlepší bankou počtvrté v řadě. PriorBank OAO je třetí největší bankou v Bělorusku. Raiffeisen Bank d.d., druhá největší banka v Bosně, uspěla podruhé v řadě. Druhá největší banka v Srbsku, Raiffeisen banka a.d., získala ocenění pro nejlepší banku na trhu pokaždé od svého vzniku v roce 2001. Rovněž Raiffeisenbank Kosovo J.S.C. je druhou největší bankou na tamním trhu. Loňské vítězství obhájila i slovenská Tatra banka, třetí největší banka na slovenském trhu.